Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 40
 İndirme 9
KURUMSAL SORUMLULUK FARKINDALIĞI VE AHİLİK KURUMU
2020
Dergi:  
Journal of Awareness
Yazar:  
Özet:

Sosyal sorumluluk anlayışı batı geleneğinden köklenerek toplumsal yaşantımıza girmiş bir anlayıştır. Özellikle 1960’lı yıllar ve takip eden dönem sivil hareketlerin daha yüksek tondan seslerinin duyulduğu yıllar olmuştur. Sivil toplumun hükümetler ve işletmeler üzerinde baskı unsuru olmaya başlaması tüm aktörler nezdinde sosyal sorumluluk farkındalığının artması sonucunu doğurmuştur. Kurumsal sorumluluk, sosyal sorumluluk kavramını da içine alarak şirketlerin iş yapma pratiklerine ve yönetim anlayışlarına etik ekseninde yaklaşımını içerir. Ahilik kurumu ise Anadolu topraklarından köklenen, toplumsal/askeri/ekonomik işlevleri olan bir yapılanma olarak karşımıza çıkmaktadır. Osmanlı Devleti’nde askeri işlevlerini yitirmiş dahi olsa Ahilik kurumu yüzyıllar boyunca toplumsal birliğin devamlılığı konusunda sorumluluk üstlenmiş, bu topraklarda iş etiğinin temellerini atmış ve toplumsal ihtiyaç alanlarında varlık göstermiş tarihsel bir gerçeklik olarak karşımızda durmaktadır. Bu çalışmada kurumsal sorumluluk farkındalığını derinleştirirken tarihsel kültürel mirasımızın bir parçası olan Ahilik Kurumunun bu çerçevede yeniden gözden geçirilmesinin gerekliliği tartışılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Differentiation of Responsibility and Responsibility
2020
Yazar:  
Özet:

The concept of social responsibility is rooted in the Western tradition and became part of our agenda. Especially the 1960s and the following period were the years when the voices of the civilian movements were heard in higher tones. The pressure that was put by civil society on governments and business resulted in increased social responsibility awareness among all actors. Corporate responsibility, including social responsibility, is about integrating ethical, social, and environmental concerns to business operations. He emerged from Anatolia with social/military/economic functions. Even though it lost its military functions as the Ottoman Empire arose, Ahilik assumed responsibility for the continuity of social unity for centuries, implemented a foundation for business ethics, and played a role in meeting the needs of society. In this study, the advantages of reviewing the history as part of our historical culture and heritage is discussed for raising awareness of corporate responsibility.

Anahtar Kelimeler:

Corporate Responsibility Awareness and Ahi Organization
2020
Yazar:  
Özet:

The concept of social responsibility is rooted in the Western tradition and became part of our agenda. Especially the 1960s and the following period were the years when the voices of the civilian movements were heard in higher tones. The pressure that was put by civil society on governments and business was resulted increased social responsibility awareness among all actors. Corporate responsibility, including social responsibility, is about integrating ethical, social, and environmental concerns to business operations. Ahilik emerged from Anatolia with social/military/economic functions. Even though it lost its military functions as the Ottoman Empire arose, Ahilik assumed responsibility for the continuity of social unity for centuries, implemented a foundation for business ethics, and played role in meeting the needs of society. In this study, the advantages of revising Ahilik as part of our historical culture and heritage is discussed for raising awareness of corporate responsibility.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Awareness

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 409
Atıf : 794
2023 Impact/Etki : 0.25
Journal of Awareness