Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 4
NAHİV KONUSUNDA YAZILAN TÜRKÇE ESERLER
2022
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Arapça kelime ve üslup açısından zengin dillerdendir. İslam öncesi dönemde Arapların belli yazılı kuralları olmamasına rağmen dilde bozulma olmadan gramer kurallarına bağlı kalarak konuşmuşlardır. Ancak İslami dönemde Arap olmayanların Müslüman oluşu ve bu dilin fethedilen bölgelerde din ve ilim dili olarak yaygınlaşmasıyla beraber dilde “lahn” diye adlandırılan dil hatalarına rastlanmaya başlanmıştır. Bu tehlike karşısında artık Arapçanın gramer kurallarının tespit edilmesi bir ihtiyaç haline gelmiştir. Hicri birinci asırdan itibaren başlayan dil çalışmaları öncelikle kurallarının oluşturulması ve buna bağlı olarak bu konuda kaleme alınan eserler ile devam etmiştir. Her dönemde kuralların daha iyi anlaşılmasını sağlayan eserler telif edilerek bu alanda önemli çalışmalar yapılmıştır. Ülkemizde de Arapça alanında eğitim gören veya bu alanda özel olarak çalışma yapan kişilerin ihtiyacını gidermek amacıyla tercüme eserler dışında telif eserler de ortaya koyulmuştur. Bu çalışmada nahvin tarihi hakkında kısaca bilgi verilip ulaşılan Türkçe eserlerin içeriği hakkında bilgiler sunulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Turkish articles about Nakhiv
2022
Yazar:  
Özet:

Arabic is a rich language in terms of word and word. In the pre-Islam period, the Arabs did not have certain written rules, but they kept in line with the grammatical rules without distortion in the language. But in the Islamic period the non-Arabic formed Muslims and the spread of this language as a religion and a language of science in the occupied areas began to find the language errors called "lahn" in the language. In the face of this danger, it has now become a need to identify the grammar rules of the Arabic. The Hicri language studies, which began in the first century, continued primarily with the creation of the rules and accordingly with the works taken on this subject. The works that make the rules better understood in each period have been written in this area and important work has been done. In our country, other than translation works have also been presented for the purpose of addressing the need of persons who are educated in the Arabic field or who work in this field in particular. This study will provide brief information about the history of nahvin and information about the content of the Turkish works obtained.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.311
2023 Impact/Etki : 0.026
Route Education and Social Science Journal