Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
AYDIN İLİNDE OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA OBEZİTE VE AŞIRI KİLOLULUK PREVELANSI
2012
Dergi:  
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çocuklarda obezite gelişmiş ve az gelişmiş ülkelerde dünya çapında bir sorundur. Çocukluk çağında obezite yaşamı tehdit eden kronik bir hastalığa ve olumsuz psikolojik sonuçlara yol açabilir. Bu çalışmada Aydın ilinde ilköğretim okullarında okuyan çocuklarda aşırı kiloluk ve obezite prevelansının saptanması amacıyla planlanmıştır. Aydın il merkezinde farklı sosyo-ekonomik düzeylerde randomize olarak seçilmiş 5 ilköğretim okulunda okuyan 7-15 yaş arası 2331 öğrenci (1101 kız, 1230 erkek) çalışma örneklemini oluşturmuştur. Fiziksel ölçümler (ağırlık, boy) tüm çocuklardan yaygın olarak kullanılan prosedürlerle alınmıştır. Her öğrencinin kilosu kalibre edilmiş tıbbi ölçüm cihazı (max 200 kg, 450 ıbs, 32 sts, d= 0.1 kg/0,2 ibs) ile ölçülmüştür ve boyu milimetrik boy ölçeği kullanılarak ölçülmüştür. Tüm öğrencilerden bu ölçümler için ayakkabılarını çıkarmaları istenmiştir. Vücut Kitle İndeksi (VKİ) ve VKİ persantilleri her öğrenci için Auxology programında hesaplanmıştır. 95. Persantilin üzerinde olan VKİ değerleri obez, 85-95. Persantil arası aşırı kilolu olarak kabul edilmiştir. Obezite prevelansı kızlarda %13.7 ve erkeklerde %21.5 iken, aşırı kiloluk prevelansı kızlarda %12.9 ve erkeklerde %13.6 olarak bulunmuştur. Obezite ve aşırı kiloluk prevelansı erkeklerde istatistiksel olarak daha fazla bulunurken (p<0.05), yaşa göre obezite ve aşırı kiloluk prevelansında istatistiksel olarak bir farklılık yoktur (p>0.05).

Anahtar Kelimeler:

Prevention of Obesity and Abesity in Children in School
2012
Yazar:  
Özet:

Obesity in children is a global problem in developed and less developed countries. Obesity in childhood can lead to a chronic disease and negative psychological consequences that threaten life. This study is planned to identify overweight and obesity in children studying in primary schools in the province of Aydın. The study sample was created by 2331 students of 7-15 years of age (1101 girls, 1230 men) studying in 5 primary schools randomly selected at different socio-economic levels in the city center of Aydin. Physical measurements (weight, size) are taken by procedures commonly used from all children. The weight of each student is calibrated medical measurement device (max 200 kg, 450 ıbs, 32 sts, d= 0. It is measured by 1 kg/0,2 ibs) and measured using a millimeter size scale. All students were asked to take out their shoes for these measurements. Body Mass Index (VKI) and VKI percentages are calculated in the Auxology program for each student. by 95. The VKI values above persantillin are obese, 85-95. It is considered to be overweight between persantil. Obesity prevelence was 13.7% in girls and 21.5% in men, while overweight prevelence was 12.9% in girls and 13.6% in men. While obesity and overweight prevalence are statistically higher in men (p<0.05), there is no statistically difference in obesity and overweight prevalence according to age (p>0.05).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 275
Atıf : 496
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi