Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 4
THE POSSIBILITY STUDY OF BRIQUETTING AGRICULTURAL WASTES FOR ALTERNATIVE ENERGY
2019
Dergi:  
Indonesian Journal of Forestry Research
Yazar:  
Özet:

Globally energy crisis is known as a new era’s biggest problem. The use of agricultural wastes into the form of briquettes are the best alternative option of renewable energy sources. This paper studies the possibility of utilizing agricultural wastes into briquetting production with high calorific value. Major wastes were sugarcane bagasse, coffee husk, wheat straw, peanut shells, rice husks, paddy straw, corn stalks, sunflower stalk, soybean husk, coir pitch, jute sticks, caster seed shells, mustard stalks, cotton stalks and tobacco wastes for energy in the form of briquettes biomass. Observations were taken from Department of Bioenergy, Tamil Nadu Agriculture University, Coimbatore (Tamil Nadu), India of different raw materials and briquettes of those raw materials. Results show that there were very satisfactory results after evaluation. In general, calorific value briquettes is higher than those of raw materials.   Raw materials of agricultural wastes and forest residual wastes ranged from 1,200-3,000 Kcal/Kg and its calorific values are significantly higher in briquettes than raw materials. Raw material of rice husk produces 3,000 Kcal/kg and briquettes of rice husk produces 3200 Kcal/kg. Likewise differences were observed in all types of agricultural wastes. The input and output ratio ware observed as cost-effective and profitable in all parameters for the farmers. Briquetting production is the emerging, ecofriendly, cost effective and profitable technology for the use of agricultural residues. It may help farmers to improve its socio-economic status and proper reuses of agricultural wastes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Indonesian Journal of Forestry Research

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 219
Atıf : 39
Indonesian Journal of Forestry Research