Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
SİVAS’TA ADLİ OTOPSİLER ( 1990-1995): DEMOGRAFİK VERİLER VE OTOPSİYİ YAPAN HEKİMİN ÖZELLİKLERİ
1997
Dergi:  
Adli Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Ülkemizde adli otopsi demografik çalışmaları çoğunlukla Adli Tıp Kurumu ve bağlı kuruluşlarda gerçekleştirilen incelemeler üzerinde yapılmaktadır. Bu çalışmada, il merkezinde yapılan tüm otopsilerin yer aldığı adliye arşivinde bulunan otopsi kayıtları incelenerek, saptanan demografik veriler, yayınlanan çalışmaların verileri ile karşılaştırıldı. Ayrıca hangi hekimlerin ölü muayenesi ve otopside ne sıklıkta yer aldıkları değerlendirildi. Belirtilen süreçte Sivas’ta toplam 760 otopsi ve ölü muayenesi yapılmıştır. 541 olgu (% 71.2) ölü muayenesi, 219 olgu (% 28.8) otopsi yapılarak incelenmiştir. Olgular 0-86 yaşları arasındadır, % 72.9’u erkektir. Yaş ortalaması erkeklerde 34.5 ± 20.3, kadınlarda 31.3 ± 22.6’dır. Orijin sıralaması kaza (% 71.1), cinayet (% 15.1), intihardır (% 6.4). Olguların % 7.4’ü patolojik nedenle ölmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Judicial autopsy in SIVAS (1990-1995): Demographic data and the characteristics of the doctor who makes autopsy
1997
Yazar:  
Özet:

In our country, judicial autopsy demographic studies are mostly done on examinations carried out in the Judicial Medical Institute and affiliated organizations. In this study, the autopsy records found in the court archive where all the autopsy were performed in the center of the province were examined, the demographic data identified, compared to the data of the published studies. It was also evaluated which doctors were in the death examination and how often they were involved in the autopsy. A total of 760 autopsy and dead examinations have been conducted in Sivas. 541 cases (71.2 percent) were tested with dead, 219 cases (28.8 percent) were tested with autopsy. The cases are between 0-86 years of age, with 72.9% men. The average age is 34.5 ± 20.3 in men, 31.3 ± 22.6 in women. The origin ranking is accident (% 71.1), murder (% 15.1), suicide (% 6.4). 7.4 percent of the cases died from pathological causes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Adli Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 671
Atıf : 935
2023 Impact/Etki : 0.027
Adli Tıp Bülteni