Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Karton Maket Yapımcılığı ve Karton Maket Üretiminde Grafik Tasarımın Rolü
2021
Dergi:  
Art-e Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kâğıdın iki boyutlu görünen yüzeyinin yazışmalarda, çizimlerde, kitapların üretiminde, vs. kullanılması, uygarlığın gelişimini hızlandırmıştır. Fakat kâğıt üç boyutlu tasarımların üretilmesine de olanak sunmaktadır. Özellikle kâğıdın belirlenmiş alanlar üzerinden katlanıp birleştirilmesi sayesinde karton kutular ve ambalaj tasarımları üretilmektedir. Kâğıdın bilimsel ve endüstriyel ihtiyaçlar için kullanılması amacıyla hazırlanan tasarımlar grafik tasarımın konusudur. Çeşitli konuların kâğıt üzerinde ifade edilmesi, hesaplanması, boyanması, yazılıp çizilmesi, basılması gibi süreçlerde de grafik tasarımcıların etkin bir yeri bulunmaktadır. Kartonun üç boyutlu nesneler haline getirilerek kullanımı Ortaçağ’dan günümüze kadar eğlence, oyuncak, promosyon, koleksiyonculuk, ve bilimsel amaçlı konuları kapsamaktadır. Karton maket yapımının çoğaltılma şekli geleneksel baskı tekniklerinin rolünden, matbaacılığın gelişimine ve 21. yüzyıldaki dijital baskı sistemlerine uzanan bir serüvendir. Ayrıca karton maket yapımı konusunda şimdiye dek Grafik sanatlar kapsamında yeterli akademik çalışmanın yapılmamış olması da önemli bir eksikliktir. Bu yüzden bu araştırma makalesi karton maket yapımcılığındaki bilgi eksikliği gidermek için hazırlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The role of graphic design in carton maket manufacturing and carton maket
2021
Yazar:  
Özet:

The use of the two-dimensional appearance of the paper in letters, drawings, in the production of books, etc. has accelerated the development of civilization. But paper also enables the production of three-dimensional designs. Specifically, thanks to the tapping and combination of paper over the specified areas, carton boxes and packaging designs are produced. Designs prepared for use of paper for scientific and industrial needs are the subject of graphic design. In processes such as the expression, calculation, painting, writing, drawing, printing of various subjects on paper, graphic designers also have an effective place. The use of the carton becoming three-dimensional objects from the Middle Ages to today covers entertainment, toys, promotion, collection, and scientific topics. The form of reproduction of the carton maket is a breakthrough from the role of traditional printing techniques, to the development of matracy and to the 21st century digital printing systems. It is also a significant lack that there has not been sufficient academic work done in the framework of graphic arts to date on the making of carton makets. That’s why this research article is prepared to solve the lack of information in the paperwork maket manufacturing.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Art-e Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 508
Atıf : 1.574
2023 Impact/Etki : 0.136
Art-e Sanat Dergisi