Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
CLINICAL AND FUNCTIONAL OUTCOMES AFTER TWO DIFFERENT ANTERIOR CRUCRIATE LIGAMENT RECONSTRUCTION TECHNIQUES: COMPARISON OF RIGIDFIX AND ENDOBUTTON
2022
Dergi:  
Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Endobutton ve Rigidfix ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu (ÖÇBR) için en çok kullanılan tespit yöntemleridir. Laksite, kuvvet, yürüme ve sıçrama açısından bu iki yöntemin birbirine üstünlüğünü araştıran herhangi bir çalışmaya rastlanmamıştır. Amaç: Bu çalışmanın amacı ACLR olan olgularda endobutton veya Rigidfix teknikleri ile laksite, tünel genişliği, izokinetik güç, yürüme ve sıçramanın karşılaştırılmasıdır. Yöntem: Çalışmaya Endobutton (n=13) ve Rigidfix teknikleri (n=13) ile ÖÇBR uygulanan olgular dahil edildi. Kemik tünel genişlemesi BT seri kesitlerinde değerlendirildi ve ön diz laksitesi bir artrometre kullanılarak değerlendirildi. Quadriseps ve Hamstring kas kuvvetleri izokinetik sistem kullanılarak ölçüldü. Yürüyüş analizi ve sıçrama için BTS G-walk kullanıldı. Bulgular: İki grup arasında ön diz laksitesii, tünel genişlemesi, izokinetik kas kuvveti ve sıçrama yüksekliği açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktu. Yürüyüş analizinde, sadece etkilenmemiş yan adım uzunluğu ve pelvik tilt simetri indeksi gruplar arasında anlamlı olarak farklıydı (sırasıyla p=0.045; p=0.038). Sonuçlar: ÖÇBR'li hastalarda hangi tip tespit yöntemi kullanılırsa kullanılsın; tüm parametre değerleri benzerdi. Ayrıca, iki yıllık ameliyattan sonra bile, etkilenen ve etkilenmeyen bacaklar arasında fonksiyonel farklılıklar tespit edildi. Ayrıca, her iki teknikte de istatistiksel olarak anlamlı tünel genişlemesi bulundu. Fiksasyon tekniğine bakılmaksızın ÖÇBR sonrası normal duruma dönmenin tam olarak sağlanamadığı sonucuna varıldı. Bu durumun zamanla bağın yapısı ve eklem kinematiği açısından sorunlara yol açabileceği ifade edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Özet:

Background: Endobutton and Rigidfix are the most used fixation methods for anterior cruciate ligament reconstruction (ACLR). No studies were found investigating the superiority of these two methods to each other in terms of laxity, strength, gait and jumping. Aim: The purpose of this study is to compare laxity, tunnel enlargement, isokinetic strength, gait and jump in cases who had ACLR with Endobutton or Rigidfix techniques. Method: The study consisted of cases who received ACLR with Endobutton (n=13) and Rigidfix techniques (n=13). Bone tunnel enlargement was assessed on CT serial sections and anterior knee laxity was evaluated using an arthrometer. Quadriceps and Hamstring muscle strengths were measured using isokinetic system. BTS G-walk was used for gait analysis and jumping. Results: There was no statistically significant difference in anterior knee laxity, tunnel enlargement, isokinetic muscle strength and jump height between two groups. In gait analysis, only uninvolved side stride length and pelvic tilt symmetry index were significantly different between groups (p=0.045; p=0.038 respectively). Conclusions: In patients with ACLR, whichever type of fixation method was used; all of parameter values were similar. Furthermore, even after two years of surgery, functional differences were detected between the affected and unaffected legs. Also, statistically significant tunnel enlargement was found in both techniques. It was concluded that the recovery to normal condition after ACLR is not fully achieved, regardless of the fixation technique. It can be stated that this situation may cause problems in terms of the structure of the ligament and joint kinematics over time.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 214
Atıf : 835
2023 Impact/Etki : 0.029
Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi