Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 8
İRAN'DA OSMANLI ARAŞTIRMALARININ DURUMU: İRAN ÜNİVERSİTELERİNİN OSMANLI TARİHİ KONULU TEZLERİNİN İSTATİSTİKSEL VE ÖZNEL ANALİZİ
2020
Dergi:  
KÜLLİYAT Osmanlı Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde Türk, İslam ve dünya tarihi araştırmalarında önemli bir yeri olan Osmanlı çalışmaları, dünyanın farklı üniversite ve bilim merkezinde birçok bilim adamı ve akademisyen için araştırma konusudur. İran ve Osmanlı hükümetleri arasındaki köklü tarihsel, kültürel ve komşuluk bağları nedeniyle, yaklaşık yirmi yıldır, Osmanlı tarihiyle ilgili araştırmalar İranlı akademisyenlerin dikkatini çekmiştir. Bunun sonucu ise İran'da Osmanlı çalışmaları alanında çok sayıda eser yayınlanmıştır. Ancak bu çalışmaları tamamlayıcı olan, Osmanlı tarihi, alanındaki araştırma koleksiyonlarının değerlendirilmesinde kullanılması gereken scientometrics konusudur. Bu nedenle bu çalışma, İran üniversitelerinde yapılmış olan Osmanlı konulu tezlere nitel ve nicel yöntemlerin bir karışımı olan sentetik bir yaklaşıma dayanarak, bilimsel bir bakış açısıyla odaklanmayı ve son olarak, İran akademik tezlerinde son yirmi yılda Osmanlı çalışmalarının ilgi görme nedenlerinin ne olduğunu ve Osmanlı tarihi neden Osmanlı çalışmalarının diğer dallarına göre daha fazla ilgi görüyor sorularını cevaplamayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The State Of Ottoman Research In Iran: A Statistical and Specific Analysis Of The Theses Of Iran Universities On Ottoman History
2020
Yazar:  
Özet:

Ottoman studies are considered as a prestigious field in the Turkish and Islamic researches, in which many historians are doing researches on. It is approximately two decades that the attention of Iranian scholars are attracted to the Ottoman history due to the historical and cultural commonalities between the Iranian and Ottoman governments. The complementary to these studies is the category of scientometrics used in the evaluation of researches in Ottoman studies. This paper tries to focus on the theses of universities by the point view of scientometric emphasizing a mixture of qualitative and quantitative methods. Theses about Ottoman History in the universities of Iran are surveyed, and answered the question that what the causes of Ottoman studies growth are in the Iranian academic theses during the last two decades, and why the focus on the Ottoman history is greater than the other branches of Ottoman studies?

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




KÜLLİYAT Osmanlı Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 215
Atıf : 164
KÜLLİYAT Osmanlı Araştırmaları Dergisi