Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Çocuklarda nadir görülen bir Guillan Barre sendromu alt türü: Akut aksonal motor nöropati
2022
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Guillan Barre Sendromu en sık görülen akut, immün aracılı demiyelinizan poliradikulonöropatidir. Guillan Barre Sendromu klinik ve elektrofizyolojik bulgularına göre alt türlere ayrılır. Bu alt türlerden birisi olan akut aksonal motor nöropati çocuklarda çok nadir görülür. Bu çalışmada ayaklarında ve ellerinde uyuşma, gözlerini tam olarak kapatamama, peltek konuşma, ıslık çalamama şikâyeti ile başvuran ve fizik muayenesinde hiperrefleksi saptanan akut aksonal motor nöropati tanılı on altı yaşındaki erkek olguyu sunuyoruz.

Anahtar Kelimeler:

A Rare Subtype Of Guillain Barre Syndrome In Children: Acute Axonal Motor Neuropathy
2022
Yazar:  
Özet:

Guillan Barre Syndrome is the most common acute, immune-mediated demyelinating polyradiculoneuropathy. Guillan Barre Syndrome is divided into subtypes based on clinical and electrophysiological findings. Acute axonal motor neuropathy, one of these subtypes, is very rare in children. In this study, we present a sixteen-year-old male patient with a diagnosis of acute axonal motor neuropathy, who presented with numbness in his feet and hands, inability to close his eyes fully, slurred speech, and inability to whistle, and hyperreflexia was found in his physical examination.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 322
Atıf : 427
2023 Impact/Etki : 0.034
Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi