Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
Social media use of prospective teachers in the post-truth era: Confirmation, trust, critical thinking tendency
2022
Dergi:  
Participatory Educational Research
Yazar:  
Özet:

Critical thinking, trust and confirmation towards social media have become increasingly important in this period called the post-truth era when the reality has become indistinct, is reproduced, and the truth is undermined. The study aimed to examine the prospective teachers' confirmation / trust levels and critical thinking tendencies towards social media in terms of various variables. The research was conducted with the relational survey model. The critical thinking tendency scale and social media confirmation/trust scale were used in the data collection process. In the analysis of the data, Mann Whitney U, Kruskal-Wallis test, and Spearman Brown Rank-Order correlation coefficient were used. It was observed that prospective teachers' critical thinking tendency was at a good level, and their level of confirmation/trust towards social media was at a medium level. It was determined that critical thinking tendency levels did not differ by gender, but by the number of news sources followed on social media and the frequency of reading books. It was seen that their confirmation / trust level towards social media did not differ depending on gender or frequency of reading books, but the level of confirmation varied depending on the number of news sources followed on social media. Additionally, it was determined that there was a low level of positive relationship between the skill regarding critical thinking tendency and confirmation dimension

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Participatory Educational Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Participatory Educational Research