Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 6
 İndirme 3
GIDA PATOJENLERİNİN BİYOKONTROLÜNDE BAKTERİYOFAJ UYGULAMALARI
2019
Dergi:  
Gıda
Yazar:  
Özet:

Gıda kaynaklı hastalıklara neden olan patojenlerin antibiyotiklere gittikçe direnç kazanması, gıda kaynaklı vakaların sayısının artması ve gıda endüstrisindeki kullanılan klasik yöntemlerin yetersiz hale gelmesiyle birlikte yeni alternatif arayışlara başlanmıştır. Bu arayışların sonucunda doğada oldukça yaygın olarak bulunan ve kendilerine özgü konakçıları enfekte edip lize edebilen bakteriyofajlar “faj terapisi” adı altında alternatif çözümleri oluşturmaktadır. Bakteriyofajlar, bakterilerin hücre içi zorunlu parazitleri olup konakçıdan ayrıldıklarında metabolik faaliyetlerini gerçekleştiremezler. Ayrıca sadece hedef konakçısı üzerinde etkili oldukları için doğal floraya zarar vermezler. Bu nedenle antimikrobiyel ajan olarak önem kazanırlar. Bu derlemede, Salmonella, Listeria monocytogenes, E. coli O157:H7 gibi gıda patojenlerine karşı antimikrobiyel ajan olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan bakteriyofajlar hakkında bilgi verilmesi hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The application of bacteria in the biocontrol of pathogens
2019
Dergi:  
Gıda
Yazar:  
Özet:

With the increasing resistance of pathogens that cause food-based diseases to antibiotics, the increase in the number of food-based cases and the lack of traditional methods used in the food industry, new alternatives have begun to be searched. As a result of these searches, bacteriophages, which are widely found in nature and can infect their own guests, create alternative solutions under the name of "gender therapy". Bacteriophages are cellular compulsory parasites of bacteria and are unable to perform their metabolic activities when they leave the host. They also do not damage the natural flora because they are only effective on the target guest. This is why they gain importance as an antimicrobial agent. This collection aims to provide information about bacteriophages that have begun to be widely used as an anti-microbial agent against food pathogens such as Salmonella, Listeria monocytogenes, E. coli O157:H7.

Anahtar Kelimeler:

Application Of Bacteriophages For Biocontrol Of Food Pathogens
2019
Dergi:  
Gıda
Yazar:  
Özet:

As the pathogens causing foodborne diseases become increasingly resistant to antibiotics, the number of foodborne cases increased and the traditional methods used in the food industry became insufficient, new alternatives were started to be searched. As a result of these searches; bacteriophages, which are very common in nature and capable of infecting and lysing their own hosts, constitute alternative solutions called “phage therapy”. Bacteriophages are intracellular obligatory parasites of bacteria and can not perform metabolic activities when separated from the host. In addition, they do not harm the natural flora as it only acts on the target host. Therefore, they become important as antimicrobial agents. In this review, it is aimed to give information about bacteriophages which are widely used as antimicrobial agents against food pathogens such as Salmonella, Listeria monocytogenes, E. coli O157: H7.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Gıda

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 4.980
Atıf : 10.315
Gıda