Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 27
 İndirme 3
Kereviz Tarlalarının Verimlilik Durumları ile Ağır Metal Kapsamlarının Toprak ve Yaprak Analizleriyle Belirlenmesi: Sakarya-Geyve Örneği
2020
Dergi:  
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kereviz (Apium graveolens L.), Sakarya’ nın Geyve İlçesi’nde ekonomik getirisi en yüksek olan bitkilerden birisidir. Kerevizden optimum verim alabilmek için toprak özellikleri ile bitkinin besin maddesi kapsamlarının bilinmesi gereklidir. Bu araştırmanın amacı Geyve’ de kereviz yetiştirilen alüvyal toprakların fiziksel ve kimyasal özellikleri, besin maddesi ve ağır metal içerikleri ile yaprak örneklerinin besin maddesi ve ağır metal içeriklerini belirlemektir. Kereviz topraklarının farklı bünyeli (siltli tın, kil tın, siltli kil tın, siltli kil ve kil), pH’ larının nötr ve hafif alkali, tuzluluk sorununun olmadığı, kireç içeriklerinin orta ve fazla olduğu saptanmıştır. Toprakların organik madde kapsamları %1.02 ile 5.15, toplam N %0.04 ile 0.25, alınabilir P ve K ise sırasıyla 9.40-242.50 mg/kg ve 172.40-447.70 mg/kg aralığında değişmiştir. Toprakların alınabilir Cu, Mn, Fe, Pb, Zn, Ni ve Cr içerikleri sırasıyla 10.13, 8.80, 4.26, 0.90, 0.82, 0.40 ve 0.009 mg/kg olduğu belirlenmiştir. Toprak kirliliği kontrolü yönetmeliğine göre topraklarda toplam ağır metal kapsamları bakımından ağır metal kirlenmesi saptanmamıştır. Kereviz yaprakları besin elementleri ve ağır metal kapsamları bakımından ise K hariç sorunsuz bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Determination of the efficiency conditions of cranberry fields and heavy metal coverage with soil and leaf analysis: Sakarya-Geyve example
2020
Yazar:  
Özet:

Kereviz (Apium graveolens L.) is one of the plants with the highest economic revenue in the Geyve district of Sakarya. It is necessary to know the properties of the soil and the nutrient scope of the plant in order to obtain optimal productivity from the crops. The purpose of this research is to identify the physical and chemical properties of the aloe soil grown in Geyve, the nutrient and heavy metal content, and the nutrient and heavy metal content of the leaf samples. The different body of the grape soil (cylindrical, cylindrical, cylindrical, cylindrical, cylindrical and cylindrical), pHs are neutral and lightly alkaline, there is no problem with saltiness, the cylindrical content is medium and excessive. The organic substance scope of the soil is 1.02 to 5.15, the total N is 0.04 to 0.25, and the P and K can be taken, respectively, 9.40-242. varied in the range of 50 mg/kg and 172.40-447.70 mg/kg. The intake content of the soil was determined to be 10.13, 8.80, 4.26, 0.90, 0.82, 0.40 and 0.009 mg/kg respectively. According to the land pollution control regulations, no heavy metal pollution has been detected in the soil in terms of total heavy metal coverage. The sheets were found without trouble in terms of nutrient elements and heavy metals, except K.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 343
Atıf : 1.043
2023 Impact/Etki : 0.197
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi