Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 5
Synthesis, characterization and antimicrobial studies of new chiral amide-Schiff base derivatives
2020
Dergi:  
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
Yazar:  
Özet:

In this study, new chiral Schiff bases (3-9) obtained from the reaction of chiral amide derivatives with different substituted aromatic aldehyde were synthesized. All synthesized compounds structures were characterized by FTIR, 1H-NMR, 13C-NMR and elemental analysis. All of the new synthesized compounds were tested in vitro against Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella thyphimirium, Klebsiella pneumoniae, Enterococcus faecalis, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans for their antibacterial and antifungal activities. All compounds have shown moderate to good antibacterial activity against Gram-positive and Gram-negative bacteria.  Among the compounds tested compound 7 showed most potent inhibitory action against test organisms.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Hacettepe Journal of Biology and Chemistry

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 779
Atıf : 658
2023 Impact/Etki : 0.025
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry