Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 18
 Görüntüleme 5
 İndirme 2
Teknoloji Transfer Ofisleri İçin Kritik Başarı Faktörleri
2016
Dergi:  
Bilişim Teknolojileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, günümüzde üniversite/araştırma organizasyonları – sanayi/endüstri işbirliği bağlamında önemli enstrümanlardan olan teknoloji transfer ofisleri (TTO’lar) veya türevi organizasyonlar için kritik başarı faktörlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda, öncelikle kapsamlı bir literatür incelemesi gerçekleştirilmiştir. Literatür incelemesinden damıtılan bilgilerle, TTO’lar veya türevi organizasyonlar için kritik başarı faktörlerini belirlemek üzere özgün ve kapsamlı bir anket hazırlanmıştır. Anket uzman gözden geçirmeleriyle rafine edilmiş ve pilot olarak uygulanmıştır. Pilot uygulama sonucunda toplanan veriler/dönütler dikkate alınarak anket tekrar rafine edilmiş ve uzman gözden geçirmeleri sağlanmıştır. Son hâline getirilen anket kullanılarak, Türkiye’de TTO’lar veya türevi organizasyonlarda uzman/profesyonel olarak çalışan/görev alan veya bu bağlamla ilgili 230 kişiden veri toplanmıştır. Anketin güvenilirlik ve geçerliliği sağlanmıştır. Toplanan veriler üzerinde kısmi en küçük kareler yapısal eşitlik modeli yaklaşımına göre analizler gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda, açımlayıcı ve doğrulayıcı faktör analizleri uygulanmış, ilk model oluşturulmuş ve değerlendirmeler yapılmıştır. Sonrasında, modeli iyileştirmek amacıyla ve izlenen yaklaşım gerektirdiği için, ilk model değiştirilmiş ve iyileştirilmiş, doğrulayıcı faktör analizleri tekrarlanmış, iyileştirilmiş final model oluşturulmuş ve değerlendirmeler yapılmıştır. Sonuçta, TTO’lar veya türevi organizasyonlar için kritik başarı faktörleri bağlamında 11 faktör, faktörlerle ilgili 67 öge, özellik ve/veya durum ve faktörler arasındaki ilişkiler belirlenmiştir. Bu araştırmanın sonuçlarının TTO’lar veya türevi organizasyonların süreçlerini ve performanslarını iyileştirmede ilgili tüm paydaşlar için yararlı olacağı değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Critical Success Factors for Technology Transfer Offices
2016
Yazar:  
Özet:

This study aims to identify critical success factors for today’s university/research organizations – industrial/industrial cooperation, which are key instruments for technology transfer offices (TTOs) or derivative organizations. In this context, a comprehensive literary examination was first conducted. With the information derived from the literature review, an original and comprehensive survey was prepared to determine the critical success factors for TTOs or derivative organizations. The survey was refined with expert reviews and applied as a pilot. Considering the data collected in the pilot application result, the survey has been refined and the expert reviews have been provided. Using the latest survey, data have been collected from specialists/professional employees/positions in TTOs or derivative organizations in Turkey or from 230 people related to this context. The reliability and validity of the survey is guaranteed. Analysis on the collected data was carried out in accordance with the approach of the structural equality model of the partial smallest squares. In this context, detection and verification factors analyzes have been implemented, the first model has been created and evaluations have been made. Then, with the aim of improving the model and as it requires the followed approach, the first model has been modified and improved, verifying factor analyses have been repeated, improved the final model has been created and evaluations have been made. Finally, in the context of critical success factors for TTOs or derivative organizations, 11 factors, 67 factors related objects, characteristics and/or conditions and factors have been determined. The results of this study are estimated to be beneficial for all stakeholders involved in improving the processes and performance of TTOs or derivative organizations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bilişim Teknolojileri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 443
Atıf : 3.255
2023 Impact/Etki : 0.458
Bilişim Teknolojileri Dergisi