Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 6
KAMUSAL AÇIK ALANLARDA SANAT VE BATTALGAZİ ÇINAR PARK ÖRNEĞİ
2018
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamusal açık alanların günümüz kent yapılaşması içerisinde insan yaşamı için gerekli olan ve herkese açık alanlar olması özelliğiyle önemli bir yer tutmaktadır. Bu makalede kamu ve kamusal alanlar kavramının anlamsal yönü üzerinde durulmuş olup, insan odaklı ve herkes için açık alanlar olması yönüyle sanatsal pratikleri içerisinde barındırmasının önemine değinilmiştir. Yapılmış kamusal sanat uygulama örnekleri üzerinden estetik ve kavramsal açıdan, mekâna, sanat eserine, sanat alımlayıcısına çok yönlü faydaları incelenmiştir. Makalede bu araştırma ve incelemeler ışığında Malatya’nın Battalgazi İlçesindeki Çınar Park için tasarlanan, özgün seramik pano uygulamasının estetik, kavramsal özellikleri ve tasarım süreci değerlendirilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 1.474
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi