Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 11
Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde Yatan Prematüre Bebeklerin Ebeveynlerinin Algıladıkları Eş Desteği İle Anksiyete İlişkisi
2023
Dergi:  
Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yatan prematüre bebeklerin ebeveynlerinin algıladıkları eş desteği ile anksiyete ilişkisinin ortaya konulması amacıyla yapılmıştır. Tanımlayıcı ve ilişki arayıcı nitelikteki çalışmanın örneklemini, İstanbul Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni doğan Yoğun Bakım ünitesinde Aralık 2019-Haziran 2020 tarihleri arasında prematüre bebeği yatan 270 ebeveyn oluşturmuştur. Veriler, tanıtıcı veri formu, Beck Anksiyete Ölçeği ve Eş Destek Ölçeği ile elde edilmiştir. Verilerin değerlendirilmesinde, sayı-yüzdelik hesaplamaları, Kolmogorov Smirnov testi, Shapiro Wilks testi, Kruskal Wallis testi ve Mann Whitney U kullanılmıştır. Araştırmaya katılan anne ve babaların Beck Anksiyete Ölçeği puan ortalaması 9,73±9,21 ve Eş Destek Ölçeği puan ortalaması 69,04±9,23 olarak bulunmuştur. Ebeveynlerin evliliklerindeki mutluluk düzeyi, ruh halinin nasıl olduğu, eşlerinin öğrenim düzeyi, bebeğin hastanedeki yatış süresi ile Beck Anksiyete Ölçeği puan ortalaması arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılık saptanmıştır (p<0,05). Ebeveynlerin birbirlerine olan rolleri, öğrenim düzeyi, çalışma durumu, eşin öğrenim düzeyi, eşi ile ilişkisinin nasıl olduğu, eşin kendisine yardımcı olma durumu, gebelik sayısı, gebeliğin planlı olma durumu ile Eş Destek Ölçeği puan ortalaması arasında istatistiksel anlamlı farklılık saptanmıştır (p<0,05). Eş Destek Ölçeği puan ortalaması ile Beck Anksiyete Ölçeği puan ortalaması arasında negatif yönde istatistiksel olarak anlamlı ilişki saptanmıştır. Ebeveynlerin, eş destekleri arttıkça anksiyete düzeyleri düşmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Perceived Spousal Support and Anxiety By Parents Of Premature Babies Hospitalized In The Neonatal Intensive Care Unit
2023
Yazar:  
Özet:

This Study Revealed The Relationship Between Perceived Partner Support And Anxiety By The Parents Of Premature Babies Hospitalized İn The Neonatal Care Unit. The descriptive and relationship-seeking study sample consisted of 270 parents with premature babies hospitalized in Istanbul Sarıyer Hamidiye Eftal Training and Research Hospital Neonatal Intensive Care Unit between December 2019 and June 2020. Data were obtained with the descriptive data form, Beck Anxiety Scale and Partner Support Scale. Number-percentage calculations, Kolmogorov Smirnov test, Shapiro Wilks test, Kruskal Wallis test and Mann Whitney U evaluated the data. The Beck Anxiety Scale mean score of the parents participating in the study was 9.73±9.21 and the Spousal Support Scale mean score was 69.04±9.23. A statistically significant difference was found between the happiness level of the parents in their marriage, the mood of their spouses, the education level of the spouses, the hospitalization period of the baby and the Beck Anxiety Scale mean score (p< 0,05). A statistically significant relationship was found between the mean Spousal Support Scale score and the Beck Anxiety Scale mean score. Anxiety levels decrease as parents' spousal support increases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi