Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
Okul Öncesi Dönemde Akran Şiddeti Çocuk Gözlem Formu Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması
2022
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Akran Şiddetini Önleme Eğitim Programı kapsamında geliştirilen Akran Şiddeti Çocuk Gözlem Formu’nun oluşturulması, formun geçerlik ve güvenirlik çalışmalarının yapılmasıdır. Veri toplamak amacıyla, AŞÖEP kapsamında belirlenen deney ve kontrol grupların çocuklarının değerlendirilebilmesi amacıyla “Akran Şiddeti Çocuk Gözlem Formu” oluşturulmuştur. Form maddeleri 7 alan uzmanının görüşleri doğrultusunda belirlenmiştir. Akran Şiddeti Çocuk Gözlem Formu’nun araştırma kapsamındaki uygulama sonrasında güvenirliğinin belirlenmesi amacıyla Cronbach alfa iç tutarlılık katsayısı hesaplanmıştır. Araştırma sonucunda formun, tüm alt boyutlarında (fiziksel şiddet, sözel şiddet, dolaylı şiddet) zorba çocuk, kurban çocuk ve pasif zorba çocuk için oldukça güvenilir olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Pre-School Agreement Child Observation Form Validity and Safety Study
2022
Yazar:  
Özet:

The objective of this research is to create the Children’s Violence Observation Form developed within the framework of the Education Programme for the Prevention of Relief Violence, the validity and reliability of the form. For the purpose of collecting data, a "Child Violence Observation Form" was created in order to evaluate the children of the experiment and control groups identified within the framework of the AŞÖEP. The forms are determined in accordance with the opinion of the 7 field experts. The Cronbach alpha internal consistency ratio was calculated in order to determine the reliability after application of the Child Observation Form within the research scope. The research finds that the form is quite reliable in all subdimensions (physical violence, verbal violence, indirect violence) for torture children, torture children and passive torture children.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 160
2023 Impact/Etki : 0.055
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
442/520

Journal Of Academic Social Resources