User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 30
 Downloands 1
KONAKLAMA İŞLETMELERİNİN KRİZ YÖNETİMİ UYGULAMALARI VE BEKLENTİLERİ: BEŞ YILDIZLI OTELLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - CRISIS MANAGEMENT PRACTICES AND EXPECTATIONS OF HOSPITALITY ENTERPRISES: A STUDY ON FIVE STAR HOTELS
2017
Journal:  
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute
Author:  
Abstract:

Kriz, bir örgütün, bölgenin ya da ülkenin içsel veya dışsal çevresinden dolayı ortaya çıkan, faaliyetleri sekteye uğratan, örgütleri ve çalışanlarını fiziksel ve zihinsel olarak tehdit eden, normal yönetsel yöntemleri kullanarak aşılması zor görülen ve planlı olmayan bir oluşumdur. Turizm sektöründe yaşanan bir krizin iyi yönetilmemesi sonucunda, turizm pazarında kötü bir imajın oluşması destinasyona yönelik talepte azalma, turizm gelirlerinin düşmesi, turizm işletmelerinin maddi kayıplar yaşaması, turizm sektörüyle bağlantılı olan diğer  sektörlerin olumsuz etkilenmesi ve ülkedeki işsizlik oranın artması gibi olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir. Bu sebeple kriz yönetimi konusu turizm sektörü açısından ayrı bir öneme sahiptir. Bu bağlamda bu çalışmada, Türkiye’de meydana gelen krizden etkilenen konaklama işletmelerinin kriz yönetim uygulamaları ve kısa ve uzun vadeli olumlu ve olumsuz beklentiler araştırılmıştır. Yapılan görüşmeler ve anket uygulaması sonucunda, konaklama işletmelerinin krizle başedebilmek amacıyla en çok pazarlama konusunda çalışmalar yaptıkları ve kriz nedeniyle geleneksel pazarlarda yaşanan daralmayı aşmak için, yeni pazar arayışlarına giriştikleri bulgulanmıştır. Konaklama işletmelerinin krizi daha etkin bir şekilde yönetebilmeleri için, pazarlama uygulamalarının yanısıra insan kaynakları yönetimi, bakım-onarım ve yönetim uygulamalarına da önem vermeleri önerilmektedir. 

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute

Field :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 650
Cite : 2.690
2023 Impact : 0.149
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute