Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 7
Sistemik Lupus Eritematozus ve Hemşirelik Yönetimi
2019
Dergi:  
Kocaeli Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Bu derleme makalede amaç, sistemik lupus eritematozus (SLE) hastalarında sık görülen hemşirelik tanılarının yönetimine ilişkin bilgi sağlamaktır. SLE, cildi, eklemleri, mukozayı, kalbi, akciğerleri, böbrekleri ve sinir sistemini etkileyebilen multisistemik otoimmün bir hastalıktır. SLE’nin seyri alevlenme ve remisyon dönemleri ile karakterizedir. Hastalığın tedavisinde semptomların kontrol altına alınması ve organların zarar görme riskini azaltmaya yönelik ilaç rejimleri kullanılır. Hastalık ve tedaviye bağlı yaşanılan günlük aktivitelerdeki bozulma, iş ve gelir kaybı yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Hastalarda, ağrı, yorgunluk, kutanöz ve eklem bulguları ile uyku örüntüsünde bozulma, beden görünümünde değişiklik, anksiyete ve bilgi eksikliği hemşirelik tanılarına sıklıkla rastlanılmaktadır. Bu hemşirelik tanılarının yönetiminde egzersiz, bilişsel-davranışsal terapi, masaj gibi bağımsız hemşirelik girişimlerinin yanı sıra hemşireler tarafından verilen danışmanlık ve terapötik eğitimle hastalığa uyumun artırılması, hastaların güçlendirilmesi hedeflenmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Systemic Lupus Eritematous and Nursing Management
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this editing article is to provide information on the management of the frequent nursing diagnoses in patients with systemic lupus erythematosis (SLE). SLE is a multisystemic autoimmune disease that can affect the skin, joints, mucous, heart, lungs, kidneys and the nervous system. The course of SLE is characterized by the burning and remission periods. In the treatment of the disease, medication schemes are used to control symptoms and reduce the risk of organ damage. Disruptions in the daily activities associated with disease and treatment, loss of employment and income negatively affect the quality of life. In patients, the symptoms of pain, fatigue, cystitis and joints and sleep pattern disorders, changes in body appearance, anxiety and lack of information are often found in nursing diagnoses. In the management of these nursing diagnoses, independent nursing initiatives such as exercise, cognitive-behavioral therapy, massage, as well as consultation and therapeutic training provided by nurses should be aimed at improving the adaptation to the disease, strengthening the patients.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kocaeli Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 729
Atıf : 378
Kocaeli Medical Journal