Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Bir Bölge Psikiyatri Hastanesi Çocuk ve Ergen Kliniğinde İstenen Konsültasyonların Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, bir bölge psikiyatri hastanesinde 2016-2017 yıllarında tedavi edilmiş olan çocuklara istenen konsültasyonları incelemek amacıyla yapıldı. Yöntem: Retrospektif kohort olarak tasarlanan çalışma, 2016-2017 yıllarında bir bölge psikiyatri hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri yataklı birimlerinde tedavi edilen ve konsültasyon istenen 82 44 kız ve 38 erkek çocuk/ergen hastanın dosya kayıtları incelenerek yapıldı. Çalışmada, çocuk/ergenlerin sosyodemografik özellikleri ve konsültasyon istemleri açık ve kapalı uçlu olarak hazırlanmış 22 soru ile değerlendirildi. Verilerin analizinde, sayı-yüzde dağılımları, ortalama ve standart sapma kullanıldı. Bulgular: Yaş ortalaması 15.13±1.73 olan olgular için tıbbi sorunlar nedeniyle ortalama 1.15±0.42 kez ve %54.9’unda aile hekiminden, %29.3’ünde nörolojiden ve %8.6’sında diyetisyenden konsültasyon istenildiği belirlendi. Olgularda, organik mental bozukluklar %11 , yumuşak doku zedelenmesi %24.4 , obezite %8.6 , karın ağrısı %6.1 , ishal %6.1 , epilepsi %6.1 , üst solunum yolu enfeksiyonu %6.1 ve elektrokonvulsif tedaviye bağlı rutin ön değerlendirme %7.3sık bildirilen konsültasyon istenme nedenleri olarak belirlendi. Sonuç: Çocuk/ergenler içinsık aile hekiminden ve sıklıkla eşlik eden başka bir organik bozukluk olup olmadığını ayırt etmek, hastaneye gelmeden önce yaşanan fiziksel travmalara bağlı oluşan yumuşak doku zedelenmesi ve aşırı kilo nedeniyle konsültasyon istendiği belirlenmiştir. Bu sonuca göre, ruh sağlığı profesyonellerinin bütüncül nitelikli bir bakım sunabilmesi için, çocuk/ergenin psikiyatri kliniğine kabulünde kapsamlı bir ruhsal değerlendirmenin yanı sıra etkin bir fiziksel değerlendirme yapmaları, eşlik eden tıbbi sorunların, ilaç yan etkilerinin, ihmal ve istismar öykülerinin belirlenmesinde son derece önemli ve yararlı olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the consultations required in a Regional Psychiatric Hospital Child and Adolescent Clinic
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was conducted with the aim of examining the consultations requested to children who were treated in a regional psychiatric hospital in the years 2016-2017. Method: The study, designed as a retrospective cohort, was conducted by examining the records of 82 44 girls and 38 boys/adolescents who were treated in a regional psychiatric hospital in 2016-2017 and asked for consultation. The study assessed the socio-demographic characteristics of children/adolescents and consultation requests with 22 questions prepared in open and closed ends. In the analysis of the data, number-percentage distribution, average and standard deviation were used. Results: For cases with an average age of 15.13±1.73, a average of 1.15±0.42 times due to medical problems and 54.9% from a family doctor, 29%. In 3, neurologists and 8.6 percent dietists were asked for consultation. In cases, organic mental disorders 11%, soft tissue swelling 24.4%, obesity 8.6%, stomach pain 6.1%, diarrhea 6.1%, epilepsy 6.1%, upper respiratory infection 6.1%, and routine pre-evaluation related to electroconvulsive therapy 7.3% were identified as the causes of frequently consultation request. Result: The child/adolescent is determined to distinguish from the inherent family doctor and whether there is another organic disorder that is frequently accompanied, and to determine whether consultation is required due to soft tissue swelling and overweight due to physical trauma that occurred before arriving at the hospital. According to this conclusion, in order for mental health professionals to be able to provide comprehensive and qualified care, a comprehensive mental evaluation of the child/adolescent’s admission to the psychiatric clinic, as well as an effective physical evaluation, will be extremely important and useful in the determination of accompanying medical problems, drug side effects, ignorance and abuse stories.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.079
Atıf : 4.376
2023 Impact/Etki : 0.11
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi