Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 30
 İndirme 14
TÜRKİYE’DE LOJİSTİK SEKTÖRÜ VE EKONOMİK BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİNİN VAR ANALİZİ İLE İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uluslararası ticaretin gelişmesiyle birlikte ürün ve hizmet ihtiyacının çeşitlenmesi, piyasanın değişen görünümü, üretim sisteminin yanı sıra lojistik olgusunu da ön plana çıkarmıştır. Lojistik üretimden müşteriye kadar devam eden süreçte gerçekleşen dağıtım faaliyetlerinin tümüdür. Küreselleşme ile paralel büyüyen lojistik sektörü, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde ulusal gelire yaptığı katkılar ile toplam hizmet sektörü içerisinde önemli bir yere sahiptir. Çalışmanın amacı, Türkiye’de lojistik sektörünün ekonomik büyüme ile ilişkisini incelemektir. Bu çalışmada 1998-2015 yılları üçer aylık verileri kullanılarak lojistik sektörü (Ulaştırma ve Depolama Faaliyetleri) ile ekonomik büyüme (GSYH) arasındaki ilişki VAR (Vektör Otoregresyon) analizi yapılarak, VAR Granger Nedensellik, Etki Tepki Fonksiyonları ve Varyans Ayrıştırma testleri ile incelenmiştir. Yapılan Granger Nedensellik testi sonucunda Türkiye’de ekonomik büyümeden lojistik sektörüne doğru tek yönlü bir nedensellik ilişkisi olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The relationship between the logistics sector and economic growth in Turkey is reviewed by the analysis
2020
Yazar:  
Özet:

With the development of international trade, the diversity of the product and service needs, the changing appearance of the market, the production system, as well as the logistics phenomenon, have put it on the forefront. Logistics is all the distribution activities that take place in the process from production to customer. The logistics sector, which grows in parallel with globalization, has an important place in the overall service sector with its contribution to national income in both developed and developing countries. The aim of the study is to explore the relationship of the logistics sector with economic growth in Turkey. In this study, the relationship between the logistics sector (Transport and Storage Activities) and economic growth (GDP) was studied using three-month data from 1998 to 2015; the VAR (Vector Authorization) analysis, the VAR Granger Cause, Effect Reaction Functions and Varian Separation Tests. The Granger Cause Test found that there was a one-way causal relationship in Turkey from economic growth to the logistics sector.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 615
Atıf : 6.236
2023 Impact/Etki : 0.435
Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi