Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 4
İSTATİSTİKLER IŞIĞINDA YAŞLI BAKIM HİZMETLERİ ALANINDA ÜLKEMİZDE UYGULANAN POLİTİKALAR
2023
Dergi:  
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma ile ülkemizde gerçekleştirilen yaşlı bakımıyla ilgili gelişmeler ele alınmıştır. Yaşlı bakımının dönem içerisinde geçirdiği değişim vurgulanmaya çalışılmış ve çekirdek aile, köyden kente göç gibi olguların üzerinde durularak yaşlı bakımıyla ilişkilendirilmiştir. Çalışmamızın öznesi olan “yaşlı bakımı” konusunda Cumhuriyetin ilk yıllarında çalışmalar yeterli ölçüde değildir. Yaşlı bakımıyla ilgili çalışmalar genel manada yerel bir özellik taşıyordu. Bu dönemde Genellikle belediyeler üzerinden yürütülmeye çalışılan sistem önemli ölçüde ihtiyacı karşılayamamıştır. İhtiyacı karşılama konusunda bir takım sıkıntıların çıkmasıyla bu alanda önemli çalışmalar yapıldı Öyle ki 1960’larla birlikte hız kazanacak olan çalışmalar bugünün şekillenmesin de etkili olacaktı. Özellikle 1961 Anayasası’nda sosyal devletten bahsedilmesi ve 1963’te Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğünün kurulması bu yolda atılan önemli adımlar arasındadır. Ayrıca planlı kalkınma döneminin başlaması ve konumuzla ilgili bir takım çalışmaların üzerinde durulması gelişimin hızlanmasını sağlamıştır. Bütün bunların yanında 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu’nun kabul edilmesiyle ciddi anlamda mesafe alınmıştır. Son dönemde yapılan evde bakım hizmeti çalışmaları, destekleyici bakım hizmeti ve yaşlı yaşam evi gibi uygulamalar bu konuda ne kadar ilerlediğimizin bir kanıtı niteliğindedir

Anahtar Kelimeler:

Policies Applied In Our Country In The Field Of Elderly Care Services In The Light Of Statistics
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, the developments in elderly care in our country are discussed. The change in the elderly care during the period was tried to be emphasized and it was associated with the elderly care by emphasizing the nuclear family, migration from the village to the city. Studies on "elderly care", which is the subject of our study, were not sufficient in the first years of the Republic. Studies on elderly care were generally of a local character. In this period, the system, which was generally tried to be carried out through municipalities, could not meet the need to a great extent. With the emergence of some problems in meeting the needs, important studies were carried out in this field, so much so that the works that would gain momentum with the 1960s would also be effective in shaping today. In particular, the mention of the social state in the 1961 Constitution and the establishment of the General Directorate of Social Services in 1963 are among the important steps taken in this direction. In addition, the beginning of the planned development period and the focus on some studies related to our subject have accelerated the development. In addition to all these, significant progress has been made with the adoption of the Social Services and Child Protection Agency Law No. 2828. Recent practices such as home care services, supportive care services and elderly living homes are proof of how far we have progressed in this regard.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 545
Atıf : 7.858
2023 Impact/Etki : 0.305
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi