Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Laboratuvar Yeterlilik Testi Biber Tozu Örneğinde ICP-MS ile Element Analizi
2018
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, biber tozu örneğinde arsenik, kadmiyum ve kurşunun üç eser elementi üzerinde uluslararası yeterlilik testi (07217, Lab ID 53) içermektedir. Yeterlik testi, katılan laboratuvarların başarılarının bağımsız bir değerlendirmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Doğrulanmış yöntemlerin kullanımı ile birlikte, yeterlilik testi, laboratuvar kalite güvencesinin temel unsurudur. Bu yeterlik testi çalışmasına toplam 55 laboratuvar katılmıştır. Performans değerlendirmesi için analitlerin atanan referans değerleri organizatörler tarafından sağlanmıştır. Katılımcıların yetkinliğini yorumlamak için sayısal gösterge olarak z-skor kullanılmıştır. Mümkün olduğu yerlerde, PT katılımcıları tarafından kullanılan analitik yöntemlere genel bir bakışla performans ve yöntem seçimi arasındaki korelasyonlar sağlandı. Sertifikalı referans materyali (NIST Domates Yaprağı 1573a ve ERM-BC084 Domates ezmesi) bir mikrodalgada nitrik asit ve hidrojen peroksit ile çözgünleştirildi. Kalibrasyon, matrikse 10 mgL-1 stok standart solüsyondan 0.5, 1, 2, 5, 10, 25 ve 50 μgL-1 konsantrasyonlarında hazırlanan standartların eklenmesiyle gerçekleştirildi. Sonuçlara göre sırasıyla As, Cd ve Pb için z skoru 0.9, 0.3 ve 1.1 olarak bulundu.

Anahtar Kelimeler:

Laboratory Qualification Test Analysis with ICP-MS in Fiber Powder Examples
2018
Yazar:  
Özet:

This study includes an international qualification test (07217, Lab ID 53) on the three elements of arsenic, cadmium and bullet in pepper powder examples. The qualification test aims to ensure an independent assessment of the achievements of the participating laboratories. With the use of certified methods, the skill test is the fundamental element of laboratory quality assurance. A total of 55 laboratories participated in this skill test. The reference values assigned to the analytics for performance assessment are provided by the organizers. Z-skor was used as a numerical indicator to interpret the competence of the participants. Where possible, the correlations between performance and method selection were provided with a general view of the analytical methods used by PT participants. Certified reference material (NIST Tomato Sheet 1573a and ERM-BC084 Tomato Spray) was dissolved with nitric acid and hydrogen peroxide in a microwave. Calibration was carried out by the addition of standards prepared in concentrations of 0.5, 1, 2, 5, 10, 25 and 50 μgL-1 from the matrix 10 mgL-1 stock standard solution. According to the results, the z score for As, Cd and Pb was 0.9, 0.3 and 1.1 respectively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.428
Atıf : 2.854
2023 Impact/Etki : 0.161
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi