Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 6
Sürdürülebilir işgücü çizelgeleme ve rotalama probleminin değişken komşu arama algoritmasıyla çözümü: Samsun örneği
2022
Dergi:  
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada sürdürülebilir işgücü çizelgeleme ve rotalama problemi (S-İÇRP) ele alınmıştır. Problemde farklı yetkinlik seviyesine sahip çalışanlardan takımlar oluşturularak farklı ilçelerde bulunan müşterilere önceden belirlenmiş zaman dilimi içerisinde hizmet verilmektedir. Problem için tam sayılı doğrusal programlama modeli geliştirilmiş olup model araç rotalama, işgücü çizelgeleme, araç şarj durumu takibi ve şarj istasyonu ziyareti gibi kararlar da gözetilmiştir. Ayrıca farklı amaç fonksiyonları göz önüne alınarak toplam mesafenin yanı sıra, araç maliyeti de dikkate alınmıştır. Yapılan deneysel çalışmalar bize elektrikli araçların bakım hizmeti sağlayan firmalarda günlük kullanılabilirliğini göstermiştir. Ayrıca geliştirilen değişken komşu arama (DKA) algoritmasının performansı kesin çözüm yöntemiyle karşılaştırılmış ve sonuçlar önerilen yöntemin iyi çözüm bulmadaki etkinliğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Sustainable Workforce Scheduling and Routing Problem With Variable Neighbourhood Search Algorithm: The Case Of Samsun
2022
Yazar:  
Özet:

This paper addresses sustainable workforce scheduling and routing problem (WSRP), in which technicians with different levels of competence are paired into teams to serve customers in different geographic regions-districts within predetermined time windows. We formulate the WSRP as a mixed integer linear programming formulation that covers the decisions such as scheduling, routing, state of charge, and visiting of the charging stations. Furthermore, we developed different objective functions minimizing not only total travelled distance, but also the number of electrical vehicles employed. The performance of the proposed heuristic is tested by using real-world data. In addition, the developed variable neighbourhood search algorithm is compared with the exact solution method and the computational results indicates that the proposed heuristic can yield high quality of solutions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 723
Atıf : 744
2023 Impact/Etki : 0.135
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi