Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
Gezsen Anadolu’yu” Tanıtım Filminin Kültürel İmgeleri
2024
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, “Go Türkiye” resmî sitesinin “YouTube” platformu üzerinden yayımladığı “Gezsen Anadolu'yu” başlıklı tanıtım filminin somut ve somut olmayan kültürel miras unsurlarının göstergebilimsel analiz yöntemi ile çözümlenmesini amaçlamaktadır. Araştırmanın örneklemini bu tanıtım filmi oluştururken amaçlı örnekleme yöntemlerinden ölçüt örnekleme tekniği kullanılmıştır. Göstergebilimsel analiz yöntemi araştırmanın metodolojisinde temel alınmış ve Saussure'nin modeli çerçevesinde gösterge, gösteren ve gösterilen bağlamları analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda, tanıtım filminde somut kültürel mirası temsil eden 33 kesit ve somut olmayan kültürel mirası temsil eden 20 kesit belirlenmiştir. Elde edilen göstergelerin analizi neticesinde, Türkiye'nin inanç turizmi ve kültür turizmi gibi turizm türlerine odaklanarak kültürel ve tarihi dokusunu somut kültürel miras olarak yansıttığı, ayrıca geleneksellik, el sanatları, zanaatlar, yöresel ürünler ve gastronomik unsurları bir bütünlük içinde somut olmayan kültürel miras olarak sergilediği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Cultural Images Of The “travel Anatolia” Promotional Film
2024
Yazar:  
Özet:

This study aims to analyze, using the semiotic analysis method, the tangible and intangible cultural heritage elements of the promotional film titled "Gezsen Anadolu’yu", released on the YouTube platform by "Go Türkiye" official website. The sample of the research is constituted by this promotional film, and the technique of criterion sampling, a method of purposive sampling, has been employed. The semiotic analysis method was adopted as the fundamental methodology of the study, and within Saussure's model, the contexts of sign, signifier, and signified were analyzed. As a result of the study, 33 segments representing tangible cultural heritage and 20 segments representing intangible cultural heritage were identified in the promotional film. The analysis of the obtained signs revealed that the film, by focusing on tourism types such as religious tourism and cultural tourism, reflects Turkey's cultural and historical elements as tangible cultural heritage. Additionally, it was found that the film collectively showcases elements of tradition, handicrafts, artisanship, regional products, and gastronomy as intangible cultural heritage.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.903
2023 Impact/Etki : 0.24
Abant Sosyal Bilimler Dergisi