Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Soğuk Savaş Dinamikleri Ekseninde Merkez-Sağ Siyaset: Adalet Partisi Örneği
2023
Dergi:  
Journal of TESAM Akademy
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, merkez-sağın 1980 öncesi konjonktürde geliştirdiği siyaset ve kamusal söylemlerde soğuk savaşa özgü dinamiklerin etkilerini ortaya koyma amacındadır. Çalışmanın zaman sınırını 1960-1980 arası dönem oluştururken; odaklanılan merkez-sağ parti ve hareket ise Adalet Partisi’dir. AP, özellikle tek başına iktidar olduğu 1960’ların ikinci yarısında, ekonomik kalkınma ve merkez sağa özgü esnek denge siyasetinin izlerini taşıyordu. Ancak 1970’lere geldiğimizde Amerikan 6. Filosu’nun Türk limanlarına gelişi ve Kıbrıs meselesi etrafında yükselen anti-Amerikanizm dalgası, siyasal alandaki işleyişe yeni boyutlar kazandırdı. Bu dönemde sol kanat gençlikte başlayan protest örgütlenmelere karşı, Türk sağının genç kuşaklarında da uç hareketler ivme kazandı. Giderek hareketlilik kazanan yeni ideolojik fay hatları, Ecevit etrafında sol siyasete iktidar kanallarını da açıyordu. Söz konusu süreç sonunda, AP’nin tarz-ı siyaseti de, keskin ideolojik hatlara doğru çekilir. Bu doğrultuda anti-komünizm, AP elitlerinin kamusal söylem ve politikalarında merkezi dinamiği oluşturdu. Aynı zamanda AP’nin “Milliyetçi Cephe Hükümetleri”ndeki yeni paydaşlarıyla İslamizasyon ve milliyetçiliğe açılan kültür politikaları, bu dönüşüme derinlik kazandırdı.

Anahtar Kelimeler:

Cold War Dynamics in the Axis of Central-Right Politics: Justice Party Example
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to reveal the effects of cold war-specific dynamics in political and public speeches developed by the center-right in the context before 1980. The center-right party and movement focused on the time limit of the study between 1960 and 1980 is the Justice Party. The AP, especially in the second half of the 1960s, where it was in power alone, carried the traces of economic development and the flexible balance policy of central right. In the 1970s, it was American 6. The arrival of its fleet to Turkish ports and the rise of the anti-Americanism wave around the Cyprus issue have given new dimensions to the operation in the political field. During this period, the protest organizations that began in the youth of the left wing, and in the young generations of the Turkish right, the end movements won. The new ideological favour lines, which were increasingly moving, opened the channels of power to the left-wing politics around Ecevit. At the end of this process, the style of politics of the AP is also pulled towards sharp ideological lines. In this direction, anti-communism created a central dynamic in the public speech and policies of the AP elites. At the same time, the cultural policies opened to Islamization and nationalism with AP’s new stakeholders in the “National Front Governments” have gained profoundity in this transformation.

Anahtar Kelimeler:

Center-right Politics On The Axis Of Cold War Dynamics: The Case Of The Justice Party
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of TESAM Akademy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 216
Atıf : 591
2023 Impact/Etki : 0.149
Journal of TESAM Akademy