Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 1
Konvansiyonel Kemoterapötikler ve Isı Şok Protein 90 İnhibitör Kombinasyonunun Mesane Kanseri Hücreleri Üzerine Apoptotik Etkisi
2019
Dergi:  
Sakarya Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: Isı şok protein 90 (IŞP90), ATP-bağımlı moleküler şaperonlardır ve hücresel fonksiyonların gerçekleştirilmesinden sorumlu çok sayıda önemli proteinin konformasyonel katlanması ve stabilizasyonu için gereklidir. Bu çalışmada amacımız, IŞP90 inhibitörü geldanamisin, kemoterapötik ajanlar gemsitabin ve sisplatinin tek başlarına ve/veya kombinasyonlarının kullanımının, insan mesane kanser hücre hattı T24’de apoptotik yolak üzerindeki sinerjik etkilerinin araştırılmasıdır. GEREÇ VE YÖNTEM: Gemsitabin (0-500 nM) ve sisplatin (0-10 μM), tek başına ve/veya birlikte T24 hücreleri üzerinde anti-tümör etkileri WST-1 testi ile belirlendi. 1 μM geldanamisin ile belirtilen ilaçların tek başlarına ve/veya kombine kullanımının, Bax ve Bcl2 genlerinin protein ekspresyon seviyelerindeki varyasyonları ise western blot yöntemi ile belirlendi. BULGULAR: Proapoptotik gen Bax protein ifadelenmesi, geldanamisin, sisplatin ve gemsitabin tek başlarına ve/veya kombinasyonları sonrasında translasyonel düzeyde artarken anti apoptotik gen Bcl2 protein düzeyinde önemli bir değişiklik gözlenmemiştir. Bununla birlikte, üçlü kombinasyon (geldanamisin, sisplatin ve gemsitabin), kontrolle karşılaştırıldığında Bax protein düzeylerinde artışla birlikte Bcl2 protein seviyesinde önemli bir azalmaya neden olmuştur.  SONUÇ: Geldanamisin, gemsitabin ve sisplatin üçlü kombinasyonunun kullanımı kemoterapötiklerin apoptotik aktivitesinde bir artışa yol açmıştır. IŞP90 inhibitörlerinin ve kemoterapötiklerin kombine kullanımı, mesane kanserinin tedavisi için umut verici bir tedavi seçeneği olabilir.

Anahtar Kelimeler:

The Apoptotic Effect of Conventional Chemotherapies and Heat Shock Protein 90 Inhibitors Combination on Mesh Cancer Cells
2019
Yazar:  
Özet:

The heat shock protein 90 (ISP90) is ATP-dependent molecular shapers and is necessary for the conformation and stabilization of a large number of important proteins responsible for the performance of cell functions. In this study, our goal is to investigate the synergistic effects of the inhibitor IASP90, the use of chemotherapeutic agents gemsitabin and sisplatin alone and/or combinations of them on the apoptotic pathway in the human cervical cancer cell line T24. The anti-tumor effects on Gemsitabin (0-500 nM) and Sisplatin (0-10 μM) alone and/or together on T24 cells were determined by the WST-1 test. Variations in individual and/or combined use of the medications prescribed with 1 μM dolanamine and variations in protein expression levels of the Bax and Bcl2 genes were determined by the western blot method. The proapoptotic gene Bax protein expression increases in translational levels, while the proapoptotic gene Bcl2 protein levels have not been significantly changed, while the proapoptotic gene Bcl2 protein levels have not increased in translational levels, while the proapoptotic gene Bcl2 protein levels have not increased in translational levels. However, the triple combination (geldanamine, sisplatin, and gemsitabine) has led to a significant decrease in the Bcl2 protein levels, while the Bax protein levels are increased compared to control. The use of a triple combination of Geldanamine, Gemsitabine and Sisplatin has led to an increase in the apoptotic activity of chemotherapists. The combined use of IPS90 inhibitors and chemotherapies can be a hopeful treatment option for the treatment of cervical cancer.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sakarya Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 951
Atıf : 1.190
2023 Impact/Etki : 0.022
Sakarya Tıp Dergisi