Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Zu’n-Nûn Eyyûb’un Darağacı İsimli Öyküsü
2020
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Iraklı öykü yazarlarından birisi de Zu’n-Nûn Eyyûb’dur. Zu’n-Nûn Eyyûb, muasır müelliflerden olup, hakkında detaylı bir çalışmanın yapılmadığı, kendi hayatını kendi eliyle yazan, roman ve hikâye yazarı bir edebiyatçıdır. 1908 yılında Irak’ın Musul şehrinde doğmuştur. İlk hikâye yazmaya 1933 yılında başlamıştır. Zu’n-Nûn Eyyûb, Irak kültürünün en iyi temsilcisi olmuştur. Irak kültürünü eserlerinde başarılı bir şekilde yansıtmıştır. Modern Irak Edebiyatında ve sanat dünyasında unutulmayacak bir isim olmuştur. Bütün eserlerini 1937-1970 yılları arasında yayımlatmıştır. Irak Enformasyon Bakanlığı tarafından birinci baskısı 1937 yılında yapılan Edip Zu’n-Nûn’un Bütün Eserleri isimli eser, müellifin “Darağacı” isimli öyküsünün yer aldığı eserdir. İki ciltten oluşan bu eser, Zu’n-Nûn Eyyûb’un bütün öykülerinin bir araya getirildiği oldukça kapsamlı ve hacimli bir eserdir. “Zu’n-Nûn Eyyûb’un Darağacı İsimli Öyküsü” başlıklı bu çalışmada öykünün Arapçadan çevirisi verilip, incelemesi yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The story of Zuhn-Nûn Eyyûb
2020
Yazar:  
Özet:

One of the writers of the Iraqi story is Zu'n-Nûn Eyyûb. He is a writer, a writer, a writer, a writer, a writer, a writer, a writer, a writer, a writer, a writer, a writer, a writer, a writer, a writer. He was born in 1908 in the Iraqi city of Mosul. The first story was written in 1933. Zu'n-Nûn Eyyub was the best representative of the Iraqi culture. He has successfully reflected Iraqi culture in his works. It has become an unforgettable name in modern Iraq literature and the world of art. He published all his works between 1937 and 1970. The first edition by the Iraqi Ministry of Information was made in 1937 by Edip Zu'n-Nûn's All Works, a work in which the author's story "Darağacı" is included. This work is made up of two leaves, a very comprehensive work that all the stories of Zu'n-Nûn Eyyub are gathered together. The story of Zhu'n-Nûn-Eyyûb's Dhargacı named story was translated from Arabic and was studied.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 324
Atıf : 2.641
2023 Impact/Etki : 0.104
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi