Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 11
INTERNET ADDICTION AND ITS IMPACT ON PHYSICAL HEALTH
2018
Dergi:  
Turkish Medical Student Journal
Yazar:  
Özet:

Aims: Internet addiction, a recently emerged term in medical literature, has significant physical effects on the young generation. In this research, controversial effects of internet addiction on physical health have been investigated among the students of Trakya University School of Medicine, who constitute a part of the population at risk. Methods: The study included 327 medical students. The correlation between internet addiction and physical complaints associated with internet usage and its relation with gender, purpose and duration of internet usage were investigated. The data were obtained by using surveys and Internet Addiction Scale. To evaluate the data; descriptive statistics, Correlation, Mann-Whitney U tests, Cronbach alpha methods and survey with 16 questions were used for statistical analysis. Results: There is a statistically significant difference in terms of Internet Addiction Scale score between internet addiction and physical complaints such as headache, feeling of stiffness, backache, neck pain and insomnia. Internet Addiction Scale score and time spent on the internet showed a statistically significant correlation. Conclusion: Increase in internet usage leads to many physical health problems, which may cause serious and permanent damage to physical health. Therefore, the required attention must be given to this subject especially for the benefit of younger generations.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Medical Student Journal

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 28
Atıf : 13
Turkish Medical Student Journal