Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Erzincan İli ve Çevresinde Yaşayan Sağlıklı Bireylerde Speküler Mikroskop ve Korneal Topografi Cihazları ile Elde Edilen Ön Segment Parametreleri Üzerine Yaş ve Cinsiyet Etkisinin Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Erzincan ili ve çevresinde yaşayan sağlıklı bireylerin korneaları analiz edilerek normativ dataların belirlenmesi ve bu dataların yaş ve cinsiyetle nasıl değiştiğinin gösterilmesi amaçlanmıştır. Toplam 303 hastanın 606 gözü çalışmaya dahil edildi. Hastalar 10-20 yaş, 20-30 yaş, 30-40 yaş, 40-50 yaş, 50-60 yaş, 60-70 yaş ve 70 yaş ve üzeri olmak üzere 7 gruba ayrıldı. Çalışmaya dahil edilen tüm hastaların tam bir oftalmik muayenesi yapıldı. Kornea endotel hücreleri speküler mikroskop ile, diğer ön segment parametreleri korneal topografi cihazı ile analiz edildi. Endotel hücre parametreleri ve diğer ön segment parametrelerinin cinsiyetler arasında anlamlı olarak değişmediği tespit edildi. Yaş grupları karşılaştırıldığında endotel hücre yoğunluğu, varyasyon katsayısı, hegzagonalite yüzdesi, merkezi kornea kalınlığı, ön kamara derinliği, ön kamara açısı, ön kamara volümü ve kornea volümünün yaşla negatif korelasyon gösterdiği, hücre alanının pozitif korelasyon gösterdiği, keratometri değerlerinin ise anlamlı değişmediği tespit edildi(sırasıyla korelasyon -0,777, -0,443, -0,487, -0,777, -0,335, -0,418, -0,398, -0,477, 0,618, -0,028). Erzincan ili ve çevresinde yaşayan sağlıklı bireylerin korneaları speküler mikroskop ve korneal topografi cihazları ile analiz edilerek normativ datalar tespit edildi. Endotel hücre parametreleri ve diğer ön segment parametrelerinin yaşa bağlı anlamlı değişiklik gösterdiği fakat cinsiyetler arasında istatiksel olarak anlamlı değişmediği tespit edildi. 

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the age and gender effect on the pre-segment parameters obtained by specular microscope and corneal topography devices in healthy individuals living in and around the region
2019
Yazar:  
Özet:

The aim is to analyze the cornea of healthy individuals living in the Erzincan region and around it to determine the normative data and show how these data change with age and gender. A total of 303 patients included 606 eye studies. Patients were divided into 7 groups: 10-20 years old, 20-30 years old, 30-40 years old, 40-50 years old, 50-60 years old, 60-70 years old and 70 years old and older. All patients involved in the study were completed an ophthalmic examination. Cornea endotel cells were analyzed with specular microscope, other front segment parameters were analyzed with the cornea topography device. The endotel cell parameters and other front segment parameters were not found to vary significantly between sexes. Compared to age groups, endotel cell intensity, variation ratio, hegzagonality percentage, central cornea thickness, front chamber depth, front chamber angle, front chamber volume and cornea volume showed negative correlation with age, cell area showed positive correlation, and keratometry values did not change significantly (respectively correlation; -0,777, -0,443, -0,487, -0,777, -0,335, -0,418, -0,398, -0,477, 0,618, -0,028). Normative data were identified by analysing the cornea of healthy individuals living in the Erzincan region and around it with specular microscope and corneal topography devices. The endotel cell parameters and other front segment parameters showed significant changes depending on age, but statically no significant changes between the sexes were found.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 5.978
2023 Impact/Etki : 0.194
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi