Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
Spor Taraftarlarının Twitter Kullanım Alışkanlıklarının İncelenmesi: Fırat Üniversitesi Örneği
2019
Dergi:  
Spor Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada; Fırat Üniversitesinde ki spor taraftarlarının Twitter kullanım alışkanlıkları ölçülmüş ve değerlendirilmiştir. Çalışmayı ön lisans ve lisans olmak üzere 40519 öğrencinin %2'lik bir kısmı oluşturmuş olup bu oranda 810 kişiye tekabül etmektedir. Çalışmamızda ise toplam 813 öğrenciye ulaşılmıştır ve bu katılımcılar rastgele örneklem yoluyla seçilmiş olup, araştırmada veri toplama aracı olarak ölçek formu kullanılmıştır. Yoon (2013) geliştirdiği ölçekten uyarlanan, üç alt bölüm ve toplamda 21 maddeden oluşan “Taraftar Sadakati ve Twitter Kullanım Alışkanlıkları Ölçeği” kullanılmıştır. Mensubu olduğu spor kulübünün müsabakası hakkında Twitter uygulamasını ne sıklıkta, hangi durumlarda kullanıldığının analizleri yapılmıştır. Verilerin istatistiksel analizlerinin yapılmasında SPSS 21. 0 paket programından yararlanılmıştır. Gruplar arasında ki farklılıklar ki kare (X2)testi ile açıklanmışken, Twitter kullanım alışkanlıkları ile spor takımına olan hayranlık ve aidiyet arasında ki ilişki, Spearman Korelasyon (n=813) ile ortaya konulmuştur. Elde edilen verilere göre; katılımcıların 356’sı kadın 457’si erkek olduğu, 742 kişinin 18-23 yaş aralığında 68 kişinin 24-29 yaş aralığında 3 kişinin 30 yaş ve üzerinde olduğu, 802 kişinin bekar 6 kişinin evli, 5 kişinin dul olduğu belirlenmiştir. Katılımcıların büyük çoğunluğunun 347 kişi 2000 TL ve altı gelire ve 343 kişinin de 2001-4000 TL gelir düzeyine sahip oldukları belirlenmiştir. Katılımcıların büyük bir kısmının bir taraftar grubu/kulüp üye olmadıkları, kombine bilet aldıkları, uzun süredir Twitter kullandıkları ve günlük olarak tweet attıkları görülmüştür. Sonuç olarak; Twitter kavramı, birçok toplumsal yapıyı değiştirdiği gibi spor alanında da ciddi değişikliklere neden olduğu ve taraftarların mensubu bulunduğu spor kulüplerini ve buna bağlı uzantıları takip etme arasında ilişki olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Spor Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Spor Eğitim Dergisi