Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Car Antifreeze and Coolant: Comparing Water and Ethylene Glycol as Nano Fluid Base Fluid
2018
Dergi:  
International Journal of Advance in Scientific Research and Engineering
Yazar:  
Özet:

Most internal combustion engines are fluid cooled using liquid coolants mostly water and ethylene glycol, whose heat transfer capabilities are limited. An alternative for improving their thermophysical properties is the addition of metal oxides so as to make Nanofluids. This study investigates car antifreeze and coolants by comparing water-based and ethylene glycol based Nanofluids to determine the Nanofluid which provides optimum cooling. The governing equations are non–dimensionalised using similarity transformation and the resulting equations solved numerically using the Runge–Kutta fourth order scheme. Graphical results of pertinent parameters on fluid velocity, temperature, skin friction and rate of heat transfer are presented and discussed in depth putting into consideration the industrial application. It was observed that the magnetic field slows the fluid flow while increasing the fluid temperature. Also ethylene glycol Nanofluid offers better cooling capabilities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Advance in Scientific Research and Engineering

Dergi Türü :   Uluslararası

International Journal of Advance in Scientific Research and Engineering