Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
Ethical issues in training future literary translators
2017
Dergi:  
International Journal of Learning and Teaching
Yazar:  
Özet:

The article is dedicated to consideration of ethical issues in training translators, revealing pedagogical opportunities for developing future literary translators’ ethics. Literary translation was chosen as an object of our investigation because the ethical questions within this kind of translation are not elaborated enough and becoming more controversial ones which cause many problems for translation trainee and trainer. Based on these views we’ve searched and analyzed how the ethical issues are built into the curriculum of Kazakhstani Translation Studies departments, whether students are acquainted with new tendencies of professional ethics or do they continue to perceive numerous code of ethics and behavior presented by some authorities and translation associations as indisputable truth, are they provided with critical thinking strategies on ethical issues and what are potentials for developing reflection skills in ethical training for Kazakhstani literary translation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Learning and Teaching

Dergi Türü :   Uluslararası

International Journal of Learning and Teaching