Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 34
 İndirme 2
Technical Efficiency and Technological Gaps of Rice Production in Anambra State, Nigeria
2021
Dergi:  
Agriculture
Yazar:  
Özet:

The traditional approach to modeling productive efficiency assumes that technology is constant across the sample. However, farms in different regions may face different production opportunities, and the technologies they employ may differ due to environmental factors. Therefore, rather than using a traditional stochastic frontier model in such cases, a stochastic meta-frontier (SMF) analysis is recommended to account for environmental factors between regions. It follows that differences in environmental factors between the upland and lowland regions in Anambra State, Nigeria, may result in farmers producing rice under different production and environmental conditions. Using the SMF model, this study, for the first time, determines technical efficiency (TE) and technological gap ratios (TGRs) of rice production from the upland and lowland regions in the Awka North Local Government Area of Anambra State, Nigeria. Our data are from a cross-section sample of randomly selected rice farmers. Results reveal that lowland regional rice producers are on average, significantly more technically efficient (91.7%) than their upland counterparts (84.2%). Additionally, mean TGRs associated with lowland rice farmers are higher (92.1%) than their corresponding upland producers (84.7%). While the upland rice producers are less technically efficient and further away from their full potential, results indicate that both sets of farmers do not use advanced technologies to match the industry’s potential. We suggest that agricultural policy should focus on providing regionally specific technologies, such as improved rice varieties that fit the working environment of the lagging area, to help rice farmers improve their resource efficiency and minimize technological gaps.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Agriculture

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 9.836
Atıf : 6.453
2023 Impact/Etki : 0.04
Agriculture