Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
Sürdürülebilir binalarda dış cephe malzemesinin LEED kriterlerine göre değer mühendisliği yöntemiyle belirlenmesi
2023
Dergi:  
Journal of Sustainable Construction Materials and Technologies
Yazar:  
Özet:

Doğal kaynakların hızla tükenmesi, çevre kirliliği gibi etmenler sürdürülebilirlik kavramının önemini günümüzde daha iyi anlamamızı sağlamaktadır. Sürdürülebilirlik kavramının yapı sektörüne girmesi ile birlikte de, binaların çevre dostu “Yeşil Bina” yaklaşımına göre tasarlanması gündeme gelmiş ve çeşitli sertifika sistemleri geliştirilmiştir. Bu sertifika sistemleri gereği, binalarda çeşitli yapı malzemelerinin kullanımı gerekmektedir. Ancak, piyasada pek çok malzeme olması nedeniyle, yeşil bina kriterlerine göre bu malzemelerden hangisini tercih etmemiz gerektiği konusu problem olmaktadır. Bu konuda çeşitli yaklaşımlar olmakla birlikte, değer mühendisliği yöntemi, hem malzemelerin sağlaması gereken kriterleri, hem de maliyetlerini dikkate alarak seçim yaptığı için ideal bir yöntemdir. Değer Mühendisliği; gerekli performans, kalite, güvenilirlik ve temel işlevleri yerine getirmek amacıyla, maliyetlerini de dikkate alarak, yapı özelliklerini, sistemleri, ekipmanı ve malzeme seçimlerini analiz etmek için yapılan takım çalışmalarıdır. Bu makalede, değer esaslı, sürdürülebilir malzeme seçiminin nasıl yapılabileceğine dair bir yöntem önerilmiş ve vaka çalışması olarak; sürdürülebilir yeşil binalar için sertifikasyon sağlayan LEED kriterleri ile bir yapının dış cephe kaplama malzemesi olarak kullanılabilecek bir ürün değer esaslı olarak seçilmiştir. Öncelikle bir değer mühendisliği takımı oluşturulmuş, bu takım tarafından LEED kriterleri esas alınarak ürünün sahip olması gereken nitelikler ve bu nitelikleri karşılayabilecek sekiz farklı malzeme alternatifi belirlenmiş, alternatifler üzerinden değer analizi yapılarak değeri en yüksek cephe kaplama malzemesi bulunmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Exterior Material In Sustainable Buildings By Value Engineering Method According To Leed Criteria
2023
Yazar:  
Özet:

Factors such as the rapid depletion of natural resources and environmental pollution enable us to understand the importance of sustainability better today. With the introduction of the concept of sustainability into the construction sector, the design of buildings according to the environmentally friendly “Green Building” approach has come to the forefront, and various certification systems have been developed. Due to these certification systems, various building materials must be used in buildings. However, since many materials are on the market, it is a problem which materials should be preferred according to the green building criteria. Although there are various approaches in this regard, the value engineering method is ideal as it considers both the criteria the materials must meet and their costs. Value Engineering is the teamwork to analyze the building properties, systems, equipment, and material selections while considering the costs to perform the necessary performance, quality, reliability, and essential functions. In this article, a method on how to choose a value-based, sustainable material was proposed, and as a case study, a product that can be used as an exterior cladding material of a building using LEED criteria, which is used for providing certification for sustainable green buildings, was selected. Initially, a value engineering team was formed. This team determined the product’s qualities based on LEED criteria and the eight material alternatives that can meet these qualities. Subsequently, value analysis was conducted, and the highest-value exterior coating material was determined.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Sustainable Construction Materials and Technologies

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 139
Atıf : 63
2023 Impact/Etki : 0.231
Journal of Sustainable Construction Materials and Technologies