Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 54
 İndirme 11
4- Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Demokratik Hassasiyetleri
2009
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla Türk Demokrasi tarihinde yeni bir dönem baslamıstır. Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi, sahip olduğu yetkiler ve çalısma sistemi ile bu dönemin önemli bir halkasını teskil etmektedir. 1921 Anayasası ile bir “Meclis Hükümeti” modeli getirilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi, yürütmenin ortağı olmustur. Bu yetkisine de sonuna kadar sahip çıkmıs, gerektiğinde sert tepkiler göstermistir.Türkiye Büyük Millet Meclisi Gizli Celse Zabıtları tarandığı zaman bu konuda pek çok örnek bulmak mümkündür. Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu özellikleri ve çalısma sistemi ile bugünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sahip olduğu özelikler ve çalısma sistemi mukayese edildiği zaman, demokrasimizin seksen yıllık uygulama sonunda ne kadar gelisebildiği hakkında fikir sahibi olmak mümkün olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The First Turkish National Assembly's Democratic Sensitivities
2009
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

On April 23, 1920, the opening of the Great National Assembly of Turkey was a new period in the history of Turkish Democracy. The First Great National Assembly of Turkey, with its powers and the system of corruption, sets out an important circle of this period. With the Constitution of 1921 a "Parliamentary Government" model was introduced, the Greater National Assembly of Turkey became an executive partner. This authority has also been possessed until the end, it has shown severe reactions when necessary.When the Greater National Assembly of Turkey is scaned, it is possible to find many examples of this. When these characteristics and the breakdown system of the First Turkish Grand National Assembly are compared with the characteristics and the breakdown system of the present Turkish Grand National Assembly, it will be possible to have an idea of how much our democracy can come at the end of the eighteen-year implementation.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 397
History Studies