Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 3
Sakarya Meydan Muharebesi’nde Türk Ordusunun Kuruluş ve Konuşu
2022
Dergi:  
Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

1919’da Türk İstiklal Harbi başladığında İtilaf kuvvetlerine karşı mücadele edebilecek düzenli bir ordu yoktur. Mütebaki birliklerde zayıf mevcutlu kolordu teşkilatı altında yeniden düzenlenmiştir. Anadolu’da başlangıçta işgallere karşı Kuva-yı Milliye teşkilatı mücadele etmiş fakat İzmir’in Yunanlar tarafından işgal edilmesiyle bu teşkilatla bir başarı sağlanamayacağı anlaşılmış ve Batı Cephesi Komutanlığı kurulmuştu. Anadolu’da bu komutanlık altında düzenli Türk ordusu teşkilatlanmaya başlamıştır. Bu çalışmada Batı Cephesi’nde grup komutanlıklarının kuruluşuna dahil edilen tümenler ve bu tümenlerin cephede nerede konuşlandıklarına (vazulceyş) dair bilgi verilecektir. Böylece Türk’ü savunmadan taarruza geçiren Sakarya Meydan Muharebesi’nde Türk ordusunu muzaffer kılan tümenlerin ne büyük gayretlerle Sakarya Cephesi’nde toplandığı daha iyi anlaşılmış olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Turkish Army’s Establishment and Deployment In The Battle Of Sakarya
2022
Yazar:  
Özet:

When the Turkish War of Independence began in 1919, no regular army was present capable of fighting against the Allied powers. The remaining units had also been reorganized under the weak corps organization. In Anatolia, the organization of the Kuva-yı Milliye [National Forces] had initially fought against the occupations, but the occupation of İzmir by the Greeks revealed that no permanent success was achievable through them, and thus the Western Front Command was established. Under this command, the regular Turkish army started being organized in Anatolia. This study will provide information on the divisions included in the establishment of the Group Commands of the Western Front and where these divisions were stationed along the front. In this way, one can better understand how the divisions that caused the Turkish army to triumph in the Battle of Sakarya, which switched Turks from being on the defensive to being on the offensive, had been assembled on the Western Front with great effort.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 190
Atıf : 422
2023 Impact/Etki : 0.152
Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları