Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
SİVİL (GİZLİ ZIRHLI) ARAÇ ZIRHLAMA VE SERAMİK KOMPOZİT ZIRH UYGULAMALARI
2023
Dergi:  
Savunma Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu bildiride, sivil araç zırhlaması üzerine yapılan araştırmalar ve bu alanda kullanılmak üzere tasarlanan seramik kompozit bir zırhın balistik test sonuçları sunulmuştur. Günümüzün farklı mühimmat tehdit seviyelerine karşı askeri araçlarda olduğu gibi sivil araçlarda da zırhlama çok önemli bir konu haline gelmiştir. Ayrıca ağırlığın çok önemli bir tasarım kriteri olması nedeniyle hafif zırh sistemlerine olan talep de artmaktadır. Ağırlık, aracın yakıt tüketimini, motor gücünü ve ilgili diğer sistem gereksinimlerini artırır ve manevra kabiliyetini azaltır. Çalışmada sunulan bağımsız zırh, sivil araçlarda kullanılmak üzere geliştirilmiş ve zırh panelinin ağırlık kazancı, Ultra Yüksek Sertlikli (UHH) zırh çelikleri (Armox 600T ve Armox Advance) ile karşılaştırılmıştır. Geliştirilen zırh, darbe yüzünde alümina (Al2O3) seramik karolardan ve son katmanda Ultra Yüksek Moleküler Ağırlıklı Polietilen (UHWMPE) kompozit destek plakasından oluşmaktadır ve 7.62 mm x 51 M61 AP mermiye karşı test edilmiştir. Hafif zırh panelinin beş atıştan sonra yapısal bütünlüğünü koruduğu gözlemlenmiştir. Geliştirilen zırh panelinin sivil zırhlı araçlar için 7.62 mm zırh delici mühimmatlara karşı hafif ve uygun maliyetli çözüm sağladığı değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Savunma Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 305
Atıf : 1.275
Savunma Bilimleri Dergisi