Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 2
İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinin Helal Turizme Yönelik Bakış Açıları
2019
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Helal turizm, turizm endüstrisinde nispeten yeni bir konsept ve gelişmeye açık bir alandır. Büyük bir potansiyeli barındıran bu niş pazar için yazında kavramın terminolojisinin çok yeni olması nedeniyle, Müslüman turistlerin ihtiyaçlarına hitap eden turizm ürün ve hizmetleri için ‘Helal Turizm’, ‘İslami Turizm’ ya da ‘Müslüman Dostu Turizm’ gibi farklı kullanımlar olduğu görülmektedir. Kavramın bu şekilde farklı kullanılması hem yazında kavram karmaşasına hem de konseptin turistler tarafından anlaşılmasında karmaşıklığa neden olmaktadır. Bu bağlamda kavramın, doğasının çok disiplinli olması ve dinsel yönünün ağır basması nedeniyle çalışmada helal turizmle ilgili İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinin bakış açılarının belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda aktörlerin bakış açılarının derinlemesine anlaşılması ve kişisel bakış açılarının keşfedilmesi gerektiğinden nitel araştırma yöntemlerinden fenomenoloji deseni tercih edilmiş ve Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin elde edilen veriler bu doğrultuda değerlendirilmiştir. Araştırmanın temel sonucu olarak katılımcıların helal turizm kavramını ‘Yiyecek ve İçecek’, ‘İslami Kurallara Bağlılık’ ve ‘İnanç ve Değerlere Uygunluk’ temaları kapsamında değerledikleri belirlenmiştir. Ayrıca katılımcıların çoğunluğunun helal turizm kavramının yazında kullanılmasının uygun olduğunu, farklı bir kavram kullanılmasını öneren katılımcıların ise ‘İslami Turizm’ kavramı üzerinde uzlaştıkları tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinin Helal Turizme Yönelik Bakış Açıları
2019
Yazar:  
Özet:

Helal tourism is a relatively new concept and an area open to development in the tourism industry. Because the terminology of the concept is very new in the summer for this niche market that has a great potential, it appears that there are different uses such as 'Helal Tourism', 'Islamic Tourism' or 'Muslim Friendly Tourism' for tourism products and services that meet the needs of Muslim tourists. The different use of the concept in this way causes both the concept complexity in the summer and the complexity in the understanding of the concept by tourists. In this context, the concept, its nature is multidisciplinary and due to the heavy pressure of its religious aspect, the aim of the study is to determine the views of the Teachers of the Faculty of Theology related to legal tourism. In this context, the phenomenology design was preferred from the quality research methods as well as the data obtained by the faculty members of the Siirt University of Theology was evaluated in this direction as a profound understanding of the views of the actors and the discovery of personal views. As the main result of the study, the participants were determined to evaluate the concept of halal tourism within the framework of the themes 'Food and Beverage', 'Responsibility to Islamic Rules' and 'Responsibility to Faith and Values'. It is also found that the majority of participants are appropriate to use the concept of halal tourism in the summer, while the participants who suggested the use of a different concept agreed on the concept of 'Islamic Tourism'.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.292
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi