Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 13
JOHN RAWLS AHLAKI DUYGULAR ÜZERINE: SUÇLULUK VE UTANÇ
2023
Dergi:  
FLSF Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı, John Rawls’un suçluluk ve utanç hakkındaki görüşlerini incelemek ve ahlaki gelişim teorisi ile istikrar sorunu arasındaki ilişkiyi kısaca gözden geçirmektir. Öncelikle konunun tam olarak ortaya konabilmesi için Etik’te ahlaki duygular üzerine geliştirilen temel görüşlerin ana hatlarıyla ortaya konması önemlidir. Bu nedenle, çalışmanın ilk bölümünde Jonathan Haidt tarafından geliştirilen dört ahlaki duygu ailesi ve utanç ile suçluluk arasındaki temel farklılıklar incelenecektir. İkinci bölümde John Rawls’ın ahlaki suçluluk duygusunun gelişimine ilişkin teorisi ve utanç üzerine düşünceleri incelenecektir. Çalışmanın son bölümünde ise Rawls’un bireylerin ahlaki gelişimine ilişkin teorisi ve istikrar sorunuyla bağlantılı olarak adalet duygusu edinmenin önkoşulları ana hatlarıyla incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

John Rawls On Moral Emotions: Guilt and Shame
2023
Yazar:  
Özet:

The main purpose of this work is to examine John Rawls’ views on guilt and shame, as well as briefly review the relationship between his theory of moral development and the problem of stability. First of all, in order to fully reveal the subject, it is important to outline the central views on moral emotions developed in Ethics. So, in the first part of the work, four families of moral emotions developed by Jonathan Haidt and the principal differences between shame and guilt will be studied. The second part will examine John Rawls’ theory of the development of the moral sense of guilt, as well as his reflections on shame. In the final part of the work, Rawls’ theory of the moral development of individuals and the prerequisites for acquiring a sense of justice in conjunction with the problem of stability will be studied in main terms.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










FLSF Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

FLSF Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi