Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
OTEL İŞLETMELERİNDE ÇALIŞANLARIN ÖRGÜTSEL SİNİZM ALGILARI İLE İŞTEN AYRILMA NİYETİ ARASINDAKİ İLİŞKİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: SAFRANBOLU ÖRNEĞİ
2021
Dergi:  
Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

There are many factors that are decisive in the formation of the idea of leaving the job of the employees and the realization of this thought. These factors may be related to the work environment as well as to the employee's own characteristics. In this context, in this study, the effect of organizational cynicism on turnover intention was examined with the assumption that it will have a decisive effect on the formation of turnover intention. Organizational cynicism is discussed under three dimensions as cognitive, emotional and behavioral cynicism. The study was carried out within the scope of the employees of 45 tourism management certificated mansion hotels in Safranbolu district, according to the data of Safranbolu tourism information office of the Ministry of Culture and Tourism. A total of 200 hotel employees, 86 women and 114 men participated the study. Within the scope of the research, the data were obtained by questionnaire technique. Data analysis was done with SPSS 25 package programs. In order to analyze the data, "explanatory factor analysis", "correlation analysis" and "regression analysis" were performed. The research findings showed that the organizational cynicism perceptions of the employees participating the research played a significant and positive role on the turnover intention. On the other hand, it was found that employees' intention to quit their job increased as the cognitive, emotional and behavioral cynicism perceptions of the participants increased.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Dergisi