Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
BURDUR BÖLGESİ GÜNEŞ ENERJİSİ POTANSİYELİNİN ELEKTRİK ÜRETİMİNDE KULLANILABİLİRLİĞİ
2017
Dergi:  
Mesleki Bilimler Dergisi (MBD)
Yazar:  
Özet:

Artan enerji ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Ülkemizin de elektrik enerjisi üretiminde dışa bağımlılığını azaltmak için yenilenebilir enerjilere ihtiyacı vardır. Yenilenebilir enerji kaynaklarınınpopüler olanı güneş enerjisidir. Türkiye sahip olduğu güneş enerjisi potansiyeli ile birçok ülkeye göre şanslı durumdadır ve bu potansiyelin değerlendirilmesi oldukça önemlidir. 2017 Şubat ayı için lisanssız güneş enerji santrallerinin toplam kurulu gücünün, Türkiye’nin toplam kurulu gücüne oranı %1,08 olsa da, ülkemizde güneş enerjisi potansiyelinin elektrik üretiminde kullanımı verilen teşviklerle artmaktadır. Bu çalışmada, Burdur bölgesinin sahip olduğu güneş enerjisi potansiyeli ve elektrik üretiminde kullanılabilirliği araştırılmıştır. Burdur ilinin yıllık ortalama toplam global radyasyon değeri yaklaşık 1635 kWh/m², güneşlenme süresi ise yıllık toplam yaklaşık 2946 saat olarak bulunmuştur. Bu değerler Burdur bölgesinin güneş enerjisi bakımından önemini ortaya koymaktadır. Altınyayla, Çavdır ve Tefenni ilçelerinin güneş enerji santrali kurulması için uygun bölgeler olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, mevcuttaki kapasitelerin yetersizliğinden dolayı trafo merkezlerinin kapasitelerinin arttırılması gerekliliği vurgulanmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mesleki Bilimler Dergisi (MBD)

Dergi Türü :   other

Mesleki Bilimler Dergisi (MBD)