Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
MİZAHLA DOĞAN YEREL BİR LEZZET: KEBAPÇI “GÜRİ AMCA’NIN YERİ” ÜZERİNE SÖZLÜ TARİH ARAŞTIRMASI
2021
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birçok yerde, farklı lezzetlerini, hizmetlerini, kendilerine has özelliklerini geçmişten günümüze ulaştıran yerel işletmeler bulunmaktadır. Bu işletmelerden biri de Şırnak ilinin Cizre ilçesinde, 58 yıldır faaliyette olan “Güri Amca’nın Yeri”dir. Bu araştırmanın amacı “Güri Amca’nın Yeri” adlı işletmenin geçmişten günümüze gelişimini sözlü tarih araştırması tekniği ile ortaya çıkarmaktır. Çalışmada, öncelikle işletme sahibi ile röportaj yapılmıştır. Daha sonra, görüşme yapılacak müşterilerin tespit edilmesinde kartopu örnekleme yöntemi kullanılarak 7 müşteriye ulaşılmış ve kendileri ile görüşme gerçekleştirilmiştir. Veriler betimsel yöntemle analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda Güri Amca’nın Yerinin geçmişten günümüze gelmesindeki en önemli etken, Güri’nin mizah ve nüktedanlığı ile insanlarla şakalaşması, yardımseverliği ve kebabın lezzetidir. Bununla birlikte, Güri’den sonra işi yürüten oğlu Abdullah'ın müşterilerle iyi iletişim kurması işletmenin bugüne gelmesinde etkili olmuştur. Önemli olan diğer etken ise Güri’yi seven sadık müşterileridir.

Anahtar Kelimeler:

A local taste of MIZAHLA: KEBAPCI's "GURY AMCA'S PLACE"'s verbal date research
2021
Yazar:  
Özet:

In many places, there are local that deliver their different flavours, services, their own features from the past to the present. One of these enterprises is the "Güri Uncle's Place", which has been operating for 58 years in the Cizre district of the province of Şırnak. The purpose of this research is to reveal the development of the business from the past to the present with the verbal history research technique. In the study, first interview was made with the owner. After that, 7 customers were reached and interviewed using the cartridge sampling method in the identification of the customers to be interviewed. The data is analyzed in a visual method. According to the research, the most important factor in the arrival of the place of the Uncle of Guri from the past to the present is the humour and humour of the Guri, the joking with the people, the helpfulness and the taste of the kebab. However, his son Abdullah, who carried out the business after Guri, had a good communication with customers in the business's arrival to the present day. The other important factor is the loyal customers who love Guri.

Anahtar Kelimeler:

A Local Taste Born With Humor: Oral History Research On “guri Amca’nin Yeri”
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.204
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi