Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
COVID-19’UN ECZACILARIN GÜNDELİK HAYAT PRATİKLERİNE YANSIMASI
2022
Dergi:  
Habitus Toplumbilim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çin’in Wuhan kentinde 2019’un sonunda ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Covid-19 pandemi süreci yalnızca hastaları değil, aynı zamanda toplumda sağlık, eğitim, ekonomi gibi kurumları da etkilemektedir. Çalışmanın kapsamında, bu süreçten etkilenen ve önemli bir sağlık kuruluşu olarak hizmet veren eczane çalışanları yer almaktadır. Araştırmada, Covid-19 pandemisinin eczane çalışanlarının gündelik yaşamlarında yarattığı sorunların neler olduğu, çalışanlarının gündelik hayatlarına nasıl yansıdığını anlamak amaçlanmıştır. Kuramsal çerçevede, bireylerin içinde bulundukları kriz anlarının, çatışmaların ve çelişkilerin irdelenmesinde önemli imkanlar sunan gündelik yaşam teorisinden yararlanılmıştır. Veriler, nitel yöntem deseni kapsamında görüşme tekniği kullanılarak, Sivas il merkezinde bulunan on beş eczacıdan elde edilmiştir ve temellendirilmiş kuram tasarımına göre açık, eksenel ve seçici kodlama yaparak analiz edilmiştir. Açık kodlamada tüm bulgular küçük, alt kategorilere ayrılmıştır. Eksenel kodlamada, açık kodlamada elde edilen kategoriler yeniden düzenlenmiştir. Son aşama olan seçici kodlamada ise çekirdek kavram olarak “danışmanlık” kavramına ulaşılmıştır. Seçici kodlama aşamasında metafor olarak, bir takım oyunu olan futbol, sağlık alanı için düşünülmüştür. Eczacılar ise, bu takımda kalecileri simgeleyerek takımı korumaktadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Habitus Toplumbilim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Habitus Toplumbilim Dergisi