Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 5
'El Öpme' ile İlgili Kütüb-i Sitte Hadislerinin Tahric ve Değerlendirmesi
2021
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

“El öpme” toplumumuzda sıkça tekrarlanan, büyüklere saygı ifadesi olarak algılanan bir davranıştır. Kültür tarihimizde Dede Korkut Hikâyeleri’nden, Osmanlı Devleti’nin elçi karşılama merasimlerine kadar pek çok yerde bu davranışa farklı anlamlar yüklenmiştir. Bu davranışın Tasavvuf kültüründe ve Anadolu’da düğün dernek merasimlerinde ritüelleştiği bilinmektedir. El öpen ve öptürenlerin, kimi zaman sosyal ve psikolojik, kimi zaman ise siyasal sebeplerle eleştirilebilmektedir. “El öpme”nin İslam Dini’ndeki yeri medyada tartışılmasına rağmen bu konunun akademik incelemesine rastlanılmamıştır. Bu çalışmada, Hz. Peygamber’in elinin öpülüp öpülmediğine dair İslam Dini’nin ana kaynaklarından kütüb-ü sitte hadisleri incelenmiş, konuyla ilgili rivayetlerin tahric ve değerlendirmesi yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 190
Atıf : 31
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi