Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Van Kenti Acil Sağlık Birimlerinin Mekansal Erişilebilirlik Durum Analizi
2019
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Erişilebilirlik kullanıcı tarafından bakıldığında, amaçlanan bir nokta veya bir konuma ulaşabilme kolaylığını yansıtan bir gösterge, bir ürün, cihaz, hizmet veya ortam yönünden bakıldığında ise ilgilenilen olguyu kullanabilir insan miktarını gösteren bir derece olarak tanımlanabilir. Bu anlamda, günümüz mekânsal planlama ve bölgesel kalkınma alanın önemli bir karakteristiğini oluşturmaktadır. En basit ifadeyle, kente dair tüm mekansal  planlama ve karar alma süreçlerinde erişilebilirliğin göz önünde bulundurulmaması, ister engelli olsun ister engelsiz tüm kullanıcıların kent yaşamlarında topyekün bir engelin oluşması durumunu doğurmaktadır. Konuya acil durum yönetimi açısından bakıldığında, acil sağlık birimlerinin erişilebilirliği, gerek bireysel gerekse toplumsal acil durumlar için hayati öneme sahiptir ve acil durum yönetim aşamaları olan hazırlık, zarar azaltma, müdahale ve iyileştirme aşamalarının tümünde etkin acil müdahale yönetiminin oluşturulabilmesi için sağlanması gerekli bir şarttır. Çalışmada, Van kenti metropolitan alanında bulunan, acil durumlar için kritik öneme sahip acil sağlık birimlerinin erişilebilirlik durumu Coğrafi Bilgi Sistemleri kullanılarak; 2011 yılı Ekim ve Kasım depremleri sonrası yaşanan hızlı mekansal gelişim, acil sağlık hizmetlerinin erişilebilirliği bağlamında değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The state of availability of the Van City Emergency Health Units
2019
Yazar:  
Özet:

In terms of availability by the user, an indicator that reflects the ease of access to a target point or location can be defined as a degree that indicates the number of people who can use the facts concerned in terms of a product, device, service or environment. In this sense, today’s spatial planning and regional development are an important characteristic of the area. In the simplest way, the failure to take into account accessibility in all the urban space planning and decision-making processes, whether disabled or unhindered, generates a state of obstacle in the urban life of all users. With regard to the issue of emergency management, the availability of emergency health units is vital for individual or social emergency situations, and it is a necessary condition to ensure that effective emergency management can be established in all stages of preparation, damage reduction, intervention and improvement, which are emergency management stages. In the study, the availability of emergency health units located in the Van city metropolitan area, with critical importance for emergencies using Geographic Information Systems; the rapid spatial development after the October and November 2011 earthquakes was assessed in the context of the availability of emergency health services.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 410
Atıf : 667
2023 Impact/Etki : 0.054
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi