Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 21
THE NEXUS BETWEEN RENEWABLE ENERGY AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT: A PANEL DATA ANALYSIS FOR SELECTED EU COUNTRIES
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Enerji kullanımındaki verimliliğin sağlanması, sürdürülebilir kalkınma açısından göz ardı edilemeyecek bir itibara sahiptir. Doğal enerji kaynaklarının tükenmesi, sürdürülebilir kalkınma ekseninde değerlendirildiğinde, hem mevcut doğal kaynakların verimli kullanımını hem de yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeyi gerektirir. Yenilenebilir enerji yatırımlarının yüksek maliyeti nedeniyle, Avrupa çapında ilgili yatırımların istenilen düzeyde olmadığı söylenebilir. Büyümenin sürdürülebilirliğine bakıldığında, ön planda en önemli değişkenlerden biri, ilgili ülkelerdeki karbon emisyon seviyeleridir. 2014 yılında, AB-28'deki sera gazı emisyonları 1990 seviyelerine kıyasla% 22,9 oranında azalmıştır. Bu düşüş, AB'nin 2020 hedefini aşması için 1 136 milyon ton CO2 eşdeğerinin mutlak bir azalmasını göstermektedir. Sera gazı emisyonları 2020 yılına kadar% 20, 1990 yılına göre ise 2030 yılına kadar% 40 oranında artmıştır. Enerji ekonomisi ile ilgili literatür, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile sürdürülebilir kalkınma arasındaki bağlantıyı vurgulayan bir dizi çalışmayı içermektedir. Bu çalışmada, seçilmiş AB ülkelerinde (Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Slovenya, Polonya, Macaristan, Malta, Kıbrıs, Letonya, Litvanya ve Estonya) sera gazı emisyonlarının yenilenebilir elektrik enerjisi tüketimi ile büyüme performansı arasındaki ilişki ele alınacaktır. Bu çerçevede, ilgili ilişkileri ortaya çıkarmak için bir panel veri analizi yardımı denenecektir.

Anahtar Kelimeler:

THE NEXUS BETWEEN RENEWABLE ENERGY AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT: A PANEL DATA ANALYSIS FOR SELECTED EU COUNTRIES
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research