Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Öğretmen Adaylarının Öğretmen Profesyonelliğine İlişkin Görüşlerinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Eğitimde Kuram ve Uygulama
Yazar:  
Özet:

Farklı mesleki alanlarda öne çıkan profesyonellik kavramının öğretmen profesyonelliği çerçevesinde değerlendirildiği bu araştırmada öğretmen adaylarının profesyonellik kavramına ilişkin görüşlerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda profesyonel kişi ve öğretmen özellikleriyle birlikte öğretmenlik sürecine hazırlığı temsil eden lisans eğitimi, profesyonel kişi ve öğretmenlerin sahip olması gereken özellikler öğretmen adaylarının araştırma sürecine katılımıyla değerlendirilmiştir. Nitel yöntemin izlendiği bu araştırma durum çalışması deseninde yürütülmüştür. Bir devlet üniversitesinde Okul Öncesi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği ve Fen Bilimleri Öğretmenliği bölümlerinin 3. ve 4. sınıflarında öğrenim görmekte olan toplam 88 öğretmen adayı araştırmanın çalışma grubunu oluşturmaktadır. Elde edilen veriler içerik analizi tekniği ile analiz edilmiş, ana temaları oluşturan yapılar doğrultusunda sonuçlara ulaşılmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlar öğretmen adaylarının profesyonel öğretmenleri mesleki alanda uzmanlaşan, gelişime ve yeniliğe açık olan, geleceği inşa eden, iş birliği kurabilen kişiler şeklinde değerlendirdiklerini göstermektedir. Bununla birlikte öğretmen profesyonelliği sürecinde uygulama boyutları birçok noktada vurgulanarak bu boyutun eksikliği ve geliştirilmesine yönelik öneriler öne çıkan sonuçlar arasında yer almaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Pre-service Teachers Views On Teacher Professionalism
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, in which the concept of professionalism, which stands out in different professional fields, is evaluated within the framework of teacher professionalism, it is aimed to examine the views of teacher candidates on the concept of professionalism. In this vein, the qualifications that the undergraduate education, professional person, and teachers should have, which represent the preparation for the teaching process together with the professional person and teacher characteristics, were evaluated with the participation of the teacher candidates in the research process. This research, in which the qualitative method was followed, was conducted in a case study pattern. The study group of the research consists of a total of 88 pre-service teachers studying at the 3rd and 4th grades of Preschool Teaching, Turkish Language Teaching and Science Teaching departments in a state university. The data obtained were analyzed with the content analysis technique, and the results were obtained in line with the structures that constitute the main themes. The results obtained from the research show that pre-service teachers evaluate professional teachers as people who specialize in the professional field, are open to development and innovation, build the future, and can establish cooperation. However, the practice dimensions in the process of teacher professionalism are emphasized at many points, and the lack of this dimension and suggestions for its development are among the prominent results.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Eğitimde Kuram ve Uygulama

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 2.508
2023 Impact/Etki : 0.343
Eğitimde Kuram ve Uygulama