Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 15
SURİYELİ MÜLTECİ KRİZİNE YÖNELİK TÜRKİYE’NİN SAĞLIK POLİTİKALARI
2021
Dergi:  
Journal of Academic Perspective on Social Studies
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Nisan 2011 yılından itibaren Türkiye’ye gelen Suriyeli mültecilerin, Haziran 2019 yılı itibari ile Türkiye’deki mevcut durumlarını irdelemek, bu sekiz yıl içerisinde Türkiye’nin sunmuş olduğu sağlık hizmetleri ile uygulamış olduğu sağlık politikalarının aşamaları, uygulanma süreci ve sonuçlarını incelemektir. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 04.04.2019 tarihli verilerine göre toplam Suriyeli sayısı 3.630.767’dir. Suriyelilerin sağlık hizmetlerine erişimi Geçici Koruma Yönetmeliği’nin 27. Maddesinde düzenlenmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından Suriyelilere barınma merkezlerinde, poliklinik ve hastaneye sevk, acil sağlık hizmetleri, bağışıklama, aşılama, bebek ve gebe takip sistemi, bulaşıcı hastalık takibi, çevre sağlığı hizmetleri sunulmaktadır. Sunulan sağlık hizmeti bedeli, sağlık uygulama tebliğindeki bedeli geçmeyecek şekilde AFAD tarafından ödenmektedir. Suriyeli mültecilerin sağlık hizmeti alımı sırasında karşılaştığı en büyük problem dil engelidir. TBMM Göç ve Uyum Raporu'na göre Aralık 2017 yılı itibari ile 3,4 milyon geçici koruma altındaki Suriyeliler için 30 milyar dolarlık bir harcama yapılmıştır. Türkiye’nin Suriyeli mültecilerle ilgili planlama yaparken özellikle kalış süreleri ile ilgili orta ve uzun vadeli gerçekçi planlamalar yapılmalı, hastanelerde yaşanan dil problemlerini çözmek için tercümanlık açısından hizmet edecek rehberlik servislerinin oluşturulması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Journal of Academic Perspective on Social Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Academic Perspective on Social Studies