Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
DİJİTAL DİPLOMASİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’NİN YUMUŞAK GÜÇ ETKİSİ
2020
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada dijital diplomasi kavramı, dijital medyanın diplomasi alanında kullanımına ve TBMM’nin bu araçları dış politika hedefleri doğrultusunda nasıl kullandığına odaklanarak incelemektedir. Bu amaçla, konuyla ilgili literatür taramasıyla birlikte yapılan paylaşımlar ve etkileşimler incelenmiştir. Ayrıca temel istatistiksel bilgilere ve diğer ülke parlamentolarının bilgilerine yer verilmiştir. TBMM’nin dijital medyada kullanıcılarla etkileşimini arttırarak kitlelere yönelik politikalarında daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağladığı görülmüştür Çalışma ile TBMM’nin aktif dijital medya kullanımının ve paylaşımlarının Türkiye’nin dış politika hedefleriyle uyumlu olduğuna ve dış politika pozisyonlarının yansıtılmasına yardımcı olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The influence of the Turkish Great Millennium MEC in the connection with digital diplomacy
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the concept of digital diplomacy is studied by focusing on the use of digital media in the field of diplomacy and how TBMM uses these tools in accordance with foreign policy objectives. For this purpose, the sharing and interactions made along with the scan of the literature related to the subject were studied. It also contains basic statistical information and information from other parliaments of the country. It has been shown that TBMM increases its interaction with users in digital media and makes it possible to reach a broader audience in its policies towards the public.The study has concluded that TBMM’s active use and sharing of digital media is consistent with the foreign policy objectives of Turkey and helps to reflect its foreign policy positions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 343
2023 Impact/Etki : 0.022
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)